1. De Primark-onesie 

De onesies van de Primark verdienen een ereplek in dit lijstje. Je kunt je rug niet keren tijdens carnaval of er staat alweer iemand in zo’n ding voor je neus. Ook wel logisch natuurlijk, want: warm (té warm, als je het ons vraagt) én goedkoop. Maar origineel? Dat dan weer niet. 

2. De (luie) Hawaiiaan

“Ik hang een bloemenketting om en dan ben ik verkleed!” Tja, leuk geprobeerd maar zo werkt het natuurlijk niet. Toch iets meer moeite doen de volgende keer, Hawaiiaan.

3. De Tiroler

Veel carnavalsvierders wanen zich op het Duitse Oktoberfest tijdens de carnavalsdagen. Met het oog op de hoeveelheid bier die uit de tap stroomt is dit eigenlijk ook niet heel gek. 

Carnaval verkleed dirndlFoto: Eva de Jager

4. De sletterige kat

Carnaval is natuurlijk dé tijd van het jaar om uiterst sletterig verkleed te gaan en níet veroordeeld te worden door de buitenwereld. Menig vrouwelijke carnavalsvierder grijpt deze kans dan ook met beide handen aan en gaat op zoek naar het kortste jurkje wat in de kast hangt. Paar kattenoortjes erbij, et voilà: je bent een sle- eh… kat. “Miauw.” 

5. De verpleegster

Gezien de overdaad aan alcohol tijdens de carnavalsdagen is het helemaal niet verkeerd dat er voldoende medische hulp aanwezig is. Al is het natuurlijk de vraag over hoeveel medische kennis die zogenaamde verpleegsters en dokters in de kroeg daadwerkelijk beschikken. Vooral mond-op-mondbeademing behoort waarschijnlijk tot de sterke punten.

 

Coverfoto: Richard Hulshof