1. Vrije tijd

Dit is natuurlijk de allergrootste misser: de enorme hoeveelheid vrije tijd die je even niet aan studeren hoefde te besteden. Geen stress, deadlines of discussies met je studie-/huisgenoten. Gewoon lekker ontspannen en doen waar je zelf zin in had.

 

2. Op vakantie

Dit is ook iets wat bijna iedereen wel mist: de weken die je in een ander land dan Nederland doorbracht. Of je nu een vakantie binnen Europa boekte of op avontuur ging aan de andere kant van de wereld, de ervaring binnen een nieuw land was er één om nooit meer te vergeten. Cultuur snuiven, relaxen aan het strand of juist actieve dingen ondernemen. Je hebt er sowieso onvergetelijke herinneringen aan overgehouden.

 

3. Vakantievrienden

Misschien heb je tijdens je vakantie wel nieuwe vrienden gemaakt, met wie je regelmatig ging stappen of bij het zwembad lag te chillen. Die zul je nu helaas moeten missen. Het is natuurlijk wel leuk als je ze kunt toevoegen op social media of telefoonnummers hebt uitgewisseld tijdens je vakantie. Op die manier kunnen jullie toch contact blijven houden, ondanks de afstand. En wie weet zie je ze volgend jaar wel weer.

 

4. Lekker weer

Ja ja, we hebben het allemaal meegekregen dit jaar: afgelopen zomer was de warmste zomer ooit in Nederland. Met temperaturen boven de 30 graden konden we bijna iedere dag de zee of het zwembad in om af te koelen. Toch was het in veel andere landen ook niet slecht. Zelfs in Noord-Europa stegen de temperaturen fors. Nu de herfst in aantocht is, zullen we al die heerlijke zomertemperaturen moeten missen.

 

5. Zwemmen

Of je nu naar het strand ging of naar het zwembad: met de warme temperaturen was het altijd heerlijk om af te koelen of om een paar baantjes te trekken in het water. Tenzij je jezelf hebt aangesloten bij een zwemvereniging moet je al die zwemuren nu inruilen voor studie-uren in een collegezaal of achter je bureau. Toch wel een afknapper.

 

6. Eindeloos feesten

Vooral voor de feestbeesten is dit een groot gemis. Die nachten dat je eindeloos de leukste kroegen en bars kon bezoeken, helemaal los kon gaan op de vetste muziek en wel twintig drankjes achter elkaar op kon. Nu je weer in de collegebanken zit, vraag je je wel eens af hoe lang het nog duurt voor je hier weer de kans voor krijgt.