1. De Koningsdag-hater

Geloof het of niet, maar er zijn genoeg mensen die geen zin hebben om zich te mengen in het oranje feestgedruis. Ze vinden al die oranjetompouces, rood-wit-blauwe vlaggetjes op de wangen en alle vrijmarkten maar overdreven gedoe. Het enige voordeel voor hen: ze hebben - met uitzondering van dit jaar - een extra vrije dag.  

2. De feestganger

Deze persoon staat de hele dag te feesten en te drinken, vaak na een lange Koningsnacht. Slapen? Daar is absoluut geen tijd voor, want de verjaardag van onze koning moet groots gevierd worden! Of dat nou op een festival, op een boot of ergens in een kroeg is, maakt de feestganger niet uit. Zolang er maar alcohol, muziek én leuke mensen zijn.  

3. De geobsedeerde fan 

De fan is elk jaar steevast te vinden op loopafstand van de Koninklijke familie. Tijdens het ochtendgloren reist hij of zij stad en land af om iets – ook al is het maar een glimp – op te vangen van hoe Willem-Alexander en Máxima staan te koekhappen. Wedden dat de fan alle ins & outs over het Koningsdagprogramma in Amersfoort al weet?! 

4. De koopjesjager 

Ook de koopjesjager zet vroeg de wekker om allerlei leuke spulletjes (lees: troep) op de kop te tikken voor gemiddeld 50 cent. Als een bezetene struint hij of zij de vrijmarkten af, want de leukste spulletjes zijn natuurlijk als eerst weg. Daarom heeft de koopjesjager de shoproute tot in de puntjes voorbereid: hij of zij mag natuurlijk niets missen! 

5. De thuisblijver 

Koningsdag in de stad? De thuisblijver moet er niet aan denken. Veel te druk allemaal! Hij of zij viert Koningsdag het liefst lekker thuis met vrienden en familie onder het genot van een oranjetompouce (ach, natuurlijk) en koffie. De tv staat aan, het huis is versierd, de aanwezigen zijn in oranje outfits gehuld, het terras is opgebouwd en het oranjebuffet staat klaar. Lang leve de koning! 

Fotocredits: Pixabay