Wraps

Heb je nog een paar wraps over van je avondeten? Neem deze dan de volgende dag mee naar school of stage! Het makkelijkst is om ze ’s avonds al te maken. Bijvoorbeeld met een laagje roomkaas, plakjes zalm en sla. Of wat dacht je van kipfilet, komkommer en avocado? Rol de wraps op, doe ze in aluminiumfolie en je hoeft  ze ’s ochtends alleen in je tas te gooien.

Couscous

Een couscoussalade maken kost je nog geen tien minuten. Doe wat couscous in een bakje en giet er kokend water over. Roer het los met een vork en je hebt je basis voor de salade. Vervolgens kan je er van alles in gooien, net wat je in je koelkast hebt liggen. Denk aan feta of geitenkaas, paprika, tomaatjes, lente-ui of gerookte kipfilet.  Tip: couscous heeft van zichzelf weinig smaak, dus is het lekker om het op smaak te brengen met kruiden. Probeer eens het Marokkaanse kruidenmengsel ras el hanout! Gewoon te koop in de supermarkt.

Salade met restjes

Maak je vanavond rijst of pasta? Kook dan wat extra! Dit kan je prima de volgende dag koud eten. Bijvoorbeeld een pastasalade met mozzarella, tomaatjes en pesto. Probeer ook eens een rijstsalade. Meng wat gekookte (zilvervlies)rijst met kikkererwten, gerookte kipfilet in blokjes, paprika, lente-ui en doperwtjes. Meng in een ander bakje een eetlepel crème fraîche met een klein beetje mayonaise en cajunkruiden en roer dit door de salade. 

Linzensalade

Koop een blikje linzen, spoel deze goed af en doe ze in een bakje. Halveer wat snoeptomaatjes, verkruimel wat geitenkaas en meng dit met de linzen. Neem in een los zakje wat rucola mee en gooi dit als je gaat lunchen op de salade. 

Boterhammen deluxe

Wil je toch graag brood eten bij de lunch, pimp je bammetjes dan! Bijvoorbeeld met hummus en veldsla. Of een plakje geitenkaas, een laagje truffelmayonaise en rucola. Tip: heb je brood in de vriezer? Smeer dan ’s ochtends de bevroren boterhammen. Tegen de tijd dat je gaat lunchen zijn ze ontdooid en heb je een verse boterham. 

 

Beeld: Pixabay/Counselli