De adonis

Altijd is er wel zo’n groepje jongens dat het nodig vindt om hun shirt uit te trekken op een festival. Begrijp me niet verkeerd, ik kan een mooie sixpack echt wel waarderen. Maar lieve jongens, er is echt niemand die vrolijk wordt van een blubberend hangbuikje dat zweetstrepen op onze armen achterlaat als je tegens ons aan loopt. 

 

De wanna-be hippie

Je kent ze wel, van die meisjes die denken dat een festival-outfit niet compleet is zonder bloemetjeskrans in het haar, plaktattoos van een peace-teken en high-waisted shorts. 

 

De gestoorde danser

Je hebt ook altijd een aantal mensen die he-le-maal los gaan maar eigenlijk geen idee hebben van waar ze mee bezig zijn. Erg leuk om naar te kijken. 

 

De herkauwende pillenslikker

Te herkennen aan het eeuwige kauwen en kaken-klapperen, het sabbelen op een waterijsje, een flesje water in de hand en een zonnebril om de immens grote pupillen te verbergen. 

 

De crop-top fails

Het lijkt wel alsof het tegenwoordig een verplicht onderdeel van een festival is: de crop top. Maar 99% van de dames kan hun crop top beter aan het Leger des Heils schenken, want zo’n witte zwemband boven de broek is allesbehalve charmant. 

 

De ravende bejaarde

Ook is er altijd een groepje aanwezig dat lijkt te zijn ontsnapt uit het dichtstbijzijnde bejaardentehuis. Na het jarenlang stil zitten achter de geraniums en potjes bejaardenbingo in het plaatselijke buurthuis, zitten deze bejaarde ravers vol energie en gaan ze helemaal los. 

 

De biersmijter

Dit zijn toch wel de meest irritante aanwezigen op een festival. Hoe vaak moet het nou nog gezegd worden? HET IS NIET OKÉ OM MET BIER TE GOOIEN. 

 

De socialmediaverslaafde

Van die mensen die drukker zijn met snapchatten, instagrammen, youtuben, whatsappen, facebooken en twitteren dan met het festival. Pleur die telefoon toch aan de kant en ga eens los. 

 

Het konijn

Dit is toch wel hét stereotype festivalganger van deze tijd. De ‘échte ravers’ die aan de zijlijnen hun versie van het konijnendansje laten zien, al hoppend met een petje op het hoofd en nieuwe sneakertjes aan de pootjes. 

 

De cougar

Sommige vrouwen van middelbare leeftijd kunnen geen vrede krijgen met hun werkelijke leeftijd. Nee, deze dames voelen zich nog 20 en proberen hun jeugdigheid te bewijzen op festivals door het dragen van glittertops, te korte broekjes, pornoblond haar en een plamuurlaag op het gezicht van hier tot aan Tokio. 

Psst: gratis naar festivals om zo deze types in het wild te bewonderen? Dat kan met Stufi van Studenten.net! Hoe dat werkt? Shop online en krijg over elk bedrag dat je besteedt een percentage terug. En met dat gratis geld koop jij kaarten voor de leukste events!