Uit je comfortzone

Een van de grootste voordelen van studeren in het buitenland is dat je uit je comfortzone wordt getrokken in een compleet nieuwe omgeving. Je begint als het ware helemaal opnieuw. Niemand kent je of heeft een oordeel over je. Daarnaast kom je in aanraking met groepen/mensen waar je in je ‘thuisland’ niet zo snel mee in aanraking komt. Hierdoor leer je jezelf op een andere manier kennen waardoor je je op persoonlijk en zakelijk vlak kunt ontwikkelen. 

Je krijgt internationale vrienden

Een van de leukste dingen aan studeren in het buitenland is dat je kennismaakt met een nieuwe cultuur. Zo maak je niet alleen kennis met de cultuur van het land waar je studeert, maar kom je ook in aanraking met andere internationale studenten en hun cultuur! Doordat je mede internationale studenten hetzelfde meemaken als jij kun je het er goed met ze over hebben, wat vaak resulteert in hechte vriendschappen! Dit betekent dat je na je buitenland avontuur al deze mensen nog een keer kunt gaan opzoeken, waardoor je logeeradressen over de hele wereld hebt.

Je leert een nieuwe taal

Of je de taal nou vloeiend, redelijk of beperkt spreekt als je je gastland verlaat, je hebt wel weer een nieuwe taal geleerd!

Je ziet wat van de wereld

Als je in het buitenland studeert ga je veel sneller de omgeving/buurlanden verkennen dan dat je dat doet als je in Nederland studeert. Hierdoor leer je dingen over de cultuur, tradities en gebruiken van een land. Daarnaast leer je, omdat je een langere tijd in het land bent, het land kennen zoals de lokale bevolking het land kent. 

Het staat goed op je cv

Veel organisaties vinden het een grote plus als je ervaring hebt met studeren in het buitenland. Het laat namelijk zien dat je zelfstandig bent, van avontuur houdt en niet bang bent voor het onbekende.


Meer weten over hoe het is om te studeren in het buitenland? Check dan onze serie studeren met, waarbij we een aantal studenten over de hele wereld interviewden over hun studentenleven.

Fotocredits: unsplash/jeshoots