Nadelen

1. ‘Lenen’ gaat niet zo gemakkelijk

Heb je iets nodig wat je zelf niet in huis hebt en een huisgenootje wel heeft, maar er is niemand thuis? Helaas ken je je huisgenootjes niet goed genoeg om even iets van zijn of haar plankje te ‘lenen’. Dan maar wéér spaghetti met ketchup als tomatensaus...

 

2. Het schoonmaakrooster is niet zo belangrijk

Je huisgenoot gooit zijn bedorven eten nooit weg, zodat er nu een hele kolonie schimmels in de koelkast bivakkeert. En je hebt werkelijk geen idee wie de schuldige is. Hoewel jullie in theorie een schoonmaakrooster hebben opgesteld, wordt deze in de praktijk niet als echte verplichting beschouwd. De gemeenschappelijke ruimtes schoonhouden is nogal een uitdaging.

 

3. Geen huisfeesten

Memorabele huisfeesten en gezellige huisavondjes zal je minder hebben in een rustig studentenhuis. Dit is niet alleen minder gezellig, daarnaast heb je mogelijk ook nog eens hele leuke vrienden van je huisgenootje gemist!
 
Voordelen

1. Studeren als een malle

Thuis studeren zal een stuk beter gaan als je huisgenootjes niet continu je kamer komen binnenvallen. Die barre tocht naar de universiteitsbibliotheek kan je in een rustig studentenhuis in ieder geval vermijden. 

 

2. De GK is altijd vrij

Als je een GK hebt, zal deze niet heel vaak bezet zijn in een rustiger huis. Dit heeft als voordeel dat je niet weken van tevoren een ‘reservering’ hoeft te maken; je kunt meestal gewoon wanneer je wilt je vrienden uitnodigen.

 

3. Rust!

Als je thuis komt na een drukke dag, is het lekker rustig thuis. Na een lange dag heb je soms even geen zin om te luisteren naar het verslag van je huisgenootje over zijn mislukte Tinder-date…