Uit het onderzoek, dat uitgevoerd is door biologiestudenten van de Aston University, blijkt dat vochtig of sappig voedsel, waaronder pasta en snoepjes, het beste aan de vijfsecondenregel voldoen. Een geroosterd broodje zonder beleg is de grote winnaar. Zelfs wanneer de toast langer dan vijf seconden op de grond blijft liggen, zagen de onderzoekers hierbij de minste bacteriën.

Laat maar vallen

Pasta en snoepjes kun je dus binnen vijf seconden nog prima eten, maar wacht je wat langer, dan wordt het risico op infecties sterk verhoogd.

Qua ondervloeren kun je etenswaren beter niet op tegels of laminaat laten vallen, maar ook hier geldt, binnen vijf seconden is er nog geen man overboord. Een verbazingwekkende conclusie is dat tapijt de meeste geschikte ondervloer is voor de regel, omdat bacteriën hiervan het minst worden overgedragen op je eten.

Eet smakelijk

Of bacteriën snel verspreid worden, hangt er dus van af waar en wat voor je etenswaren je laat vallen. Zorg er gewoon voor dat je het binnen vijf seconden oppakt - en eet smakelijk.

 

Bron: Demorgen.be