Wat houdt je vakantiebaan in?

“Ik doe de bediening in een kroeg in El Arenal op Mallorca. Ik neem bestellingen op, breng ze naar de tafels buiten en ik neem de glazen uiteindelijk weer mee. In het begin van de avond zitten de klanten nog aan de tafels en later hebben wij meer gasten die binnen staan en aan de bar bestellen.”

Hoeveel uur in de week werk je?

“Ik zou zeven dagen in de week, 8 uur per dag moeten maken. De afgelopen weken heb ik 5 uur per dag gewerkt. Het is nog rustig op dit moment in El Arenal, vandaar. Ik heb vaste diensten, want ik begin elke dag om acht uur ’s avonds. Deze vakantiebaan gebruik ik niet om mijn studie te bekostigen, want ik verdien niet zo veel.”

Wat verdient je vakantiebaan en kun je ervan rondkomen?

“Zo’n 20 à 25 euro per dag, en daar moet ik hier ook nog van leven. Op dit moment kan ik er niet van rondkomen. Als ik straks acht uur per dag kan werken, dan zou ik nog wel wat overhouden. We krijgen wel korting op het eten omdat we hier werken. Ook drinken kan ik gratis op mijn werk krijgen. Eén à twee keer in de week verdelen we de fooi, dan krijgt iedereen een deel. Het ligt er vooral aan hoe druk het is geweest die week. Tijdens de wedstrijden van het WK kregen we wel echt dikke fooien. Ook kon ik de laatste wedstrijden die Nederland speelde gewoon op mijn werk kijken.”

Hoe ben je eraan gekomen?

“Via de dj’s van mijn vorige werk bij Uitgaanscentrum Dieka. Ik hoefde eigenlijk niet te solliciteren; ik moest alleen mijn gegevens invullen bij de contactpersoon. Toen is er werk voor mij gezocht. Ik ben al een keer hier op Mallorca geweest, eigenlijk wilde ik naar Blanes in Spanje of naar Griekenland. Helaas ben ik niet bij mijn eerste voorkeuren ingedeeld. Toch heb ik gekozen voor Mallorca vanwege het mooie eiland. In de horeca werken dat is zo’n beetje de enige mogelijkheid die je hier hebt hoor.”

Wat is het meest opvallende dat je hebt meegemaakt tijdens deze vakantiebaan?

“Een stel Engelsen kwam hier zuipen. Die waren echt vreselijk, want de alcohol ging heel hard. Het was echt een puinhoop, maar het was ook wel weer grappig. We hebben van die pullen bier, die waren ze dus naar binnen aan het werken. Engelsen zijn sowieso wel stevige drinkers. Hier in El Arenal zijn wel minder Engelsen op vakantie dan in andere plekken op Mallorca. Hier heb je toch vooral Nederlanders.”

 

Zoek jij nog vakantiewerk of een bijbaan? Kijk dan op Studentenbaan.nl