Museum Boijmans van Beuningen

Dit is een van de oudste musea van Rotterdam. Naast de uiteenlopende tentoonstellingen die door het jaar heen te bezichtigen zijn, heeft het Boijmans van Beuningen ook een grote collectie aan schilderijen, sculpturen en tekeningen. Grote meesterwerken worden hier tentoongesteld, van de middeleeuwen tot nu. 

De Kunsthal

De Kunsthal is een bijzonder gebouw waar door het jaar heen altijd meerdere kleine en grote tentoonstellingen plaatsvinden, waarin cultuur in de breedste zin van het woord naar voren komt. Van oude meesters, tot hedendaagse werken, er is altijd iets anders in de Kunsthal.

Het Natuurhistorisch museum

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is gevestigd in Villa Dijkzigt. Het zit in een mooi monumentaal pand, en je vind er een grote collectie aan gedroogde planten, fossielen, en dierlijke overblijfselen van mammoetbotten tot haaientanden. 

Naast deze musea is er in Rotterdam natuurlijk nog veel meer kunst te vinden! loop door de stad, en je ziet overal prachtige kunstwerken en indrukwekkende oorlogsmonumenten. Dus voor een dagje cultuur, kom je gewoon naar Rotterdam

 

Rotterdam_SW_Banner_large