Een aantal keer in het jaar gooien de verenigingen de deuren open en hebben de burgers, ook wel knorren, de kans om een geweldig feestje mee te pakken. De vier grootste studentenverenigingen hebben allemaal hun eigen legendarische festival. Een aantal feesten zijn al jaren een begrip in Rotterdam en een aantal nieuwe feesten zijn in grote opkomst. Hieronder een overzicht van de feesten waar jij zeker bij wil zijn!

Goudkoorts: Waanzin.

Het bekendste studentenfeest van Rotterdam. Bij dit driedaagse festival word je onder gegoten met goudgele drank en heerlijke muziek. Dit jaar toverde Laurentius de sociëteit (het pand) om tot een sprookje vol met waanzin en wonder. Ondanks dat elk jaar de artiesten iets minder bekend worden, wordt elk jaar het feestje groter en mooier. Eén klein minpuntje, dit feestje is dit jaar helaas al geweest. Maar er zijn gelukkig nog een paar prachtige feesten waar je wel bij kan zijn!

Nachtblind: Welcome to the universe.

Dit is het nieuwe studentenfeest van Het RSG. Pas twee jaar oud, maar het belooft nu al spektakel te worden. Met artiesten als Manuel & Geza, Girls Love DJ’s en de Likt wordt dit feest gegarandeerd een succes. Het is leuk dat ze een Rotterdamse artiest hebben. De Likt ken je misschien van de parodie op het nummer ‘Parijs’: ‘Praat Rotterdams met me’.

Walhalla en het Open feest

Tijdens Walhalla slaan het RSC en het RVSV hun handen ineen om samen een feestje te maken waar je nog lang aan terug zult denken. Netzoals Goudkoorts, is Walhalla helaas al weer voorbij. Maar niet getreurd, het volgende open feest staat al weer voor de deur! Voor maar drie ekkies kan jij een traditionele avond meemaken bij het corps.

Full Moon Party

Last but not least, Bont en Blauw van SSR-Rotterdam. Dit jaar focust Bont en Blauw zich op de Havenstad. Het was een mooi feestje, maar helaas is het al weer voorbij. Maar gelukkig is het tijd voor een nieuw open feest! Tijdens de Full Moon Party kan je bekijken hoe het echt te werk gaat bij SSR.

 

Rotterdam_SW_Banner_large