Logisch dus dat er zo nu en dan iets opbloeit. Maar is het slim om hier iets mee te doen? Anniek spreekt uit ervaring.

Wanneer je iets begint met een huisgenoot zal je al snel merken dat het daten anders verloopt. Dagenlang wachten op een berichtje van de ander zit er bijvoorbeeld niet in, want je zit ’s avonds gewoon bij elkaar aan de eettafel. Daten is hierdoor niet gewoon daten, maar samenwonen.

 

De verkenningsfase waar je normaal gesproken doorheen gaat bij een relatie sla je over. Of je wilt of niet, je leert elkaars rare gewoonten, vieze geuren en vreemde hobby’s direct kennen. Waar het bij veel stelletjes een mijlpaal is om voor het eerst een scheet in elkaars bijzijn te laten, is dit voor jullie waarschijnlijk al snel de gewoonste zaak van de wereld.

 

Wat als het uitgaat?

“Maar wat als het uitgaat?” is een vraag die je regelmatig zult moeten beantwoorden wanneer je een relatie met een huisgenoot begint. En inderdaad, dit is één van de grootste risico’s die het met zich meebrengt. Waar het tijdens jullie relatie nog een feest is om elkaar iedere dag te kunnen zien, verandert dit na de break-up waarschijnlijk in een ware hel.

Neem daarom de tijd om te ontdekken of jullie elkaar echt leuk vinden en overhaast niks. Je wilt namelijk niet na een paar maanden ontdekken dat die ander toch niet zo goed bij je blijkt te passen.

 

Samenwonen is alles samen doen?

Besluiten jullie toch voor elkaar te gaan? Zorg dan dat je elkaar genoeg ruimte geeft om de dingen te blijven doen die je voorheen ook deed. Dat jullie samenwonen, betekent niet dat je ineens alles samen moet doen. Let er wel op dat je de ander niet voor lief gaat nemen. Omdat je elkaar namelijk dagelijks ziet, al is het maar voor een uurtje, vergeet je snel om samen leuke dingen te doen. Maak hier ook tijd voor vrij!

 

Achter gesloten deuren

Vergeet ten slotte niet dat jullie nog steeds in een studentenhuis wonen. De meeste huisgenoten zullen geen problemen hebben met een stelletje in huis, maar wel wanneer deze 24/7 aan elkaar vastgeplakt zit en alles samen wil doen.

Zorg dat jullie aandacht goed verdeeld wordt en richt deze niet alleen maar op elkaar. Dat laatste kan namelijk ook heel goed achter gesloten deuren. Maar gelukkig is het niet alleen maar drama.

 

Beeld: Freeimages/george Crux