Hoeveel geld spendeer je tijdens de introweek?

De meeste studenten die we spraken, spenderen in de introweek gemiddeld ongeveer € 100, exclusief het inschrijfgeld. Dit zijn ongeveer zeven biertjes per avond! 

Maar echt besparen doet niemand: in deze laatste week voordat alle serieuze studies beginnen neemt iedereen het ervan en wordt er volop gefeest (lees: gedronken). Op een enkeling na vindt niemand de stufi-afschaffing een reden om op zijn of haar geld te gaan bezuinigen. Economiestudentes Ingrid (18) en Sofia (19) hebben het voor elkaar gekregen om iedere dag te feesten en alsnog maar tussen de 10 en de 20 euro uit te geven. Het geheim? Thuis indrinken!

'Het is maar één keer introweek'

Economie- en bedrijfskundestudent Wessel (18) heeft in vijf dagen € 200,- uitgegeven en spande daarmee toch wel de kroon van iedereen die we spraken. "Iedere ochtend dat ik wakker word denk ik wel: ‘shit, ik heb gisterenavond echt veel geld uitgegeven!’, maar het is maar één keer introweek dus ik geniet er gewoon van!" Dit is een behoorlijke uitgave als je je studie ook zelf moet betalen! 

Waar geef je dan je geld aan uit?  

Het antwoord op de vraag waar de studenten hun meeste geld aan spendeerden was unaniem: drank! Meestal werd dit wel financieel verstandig gedaan door bij iemand thuis te gaan indrinken en vervolgens zuinig aan te doen in de stad. Gedurende de week werden het ontbijt, de lunch en het avondeten verzorgd door de introweekbegeleiders. Een enkeling kocht zelf tussendoor nog iets of dook lammig en hongerig na het uitgaan ergens de snackbar in. 

Heb je iets teveel geld uitgegeven tijdens de introweek of wil je simpelweg geld besparen? Spaar via Stufi van Studenten.net gratis voor tickets voor de leukste festivals en feesten! 

 

Auteur: Yvette Kooper