Dat is écht niet chill. Ik kan er over meepraten aangezien ik met twee weken op straat sta. Maar wat kan je nu doen als je op zoek bent naar een kamer? Hoe zorg je ervoor dat je ‘alles’ gedaan hebt wat je kan doen?

1.     Kennissen

De beste en snelste manier om aan een huurwoning te komen is toch wel door het gebruik maken van je netwerk. Mensen met een kamer die vrijkomt hebben vaak veel inspraak over de volgende bewoner van die kamer, en dus zal je er daar vaak snel in kunnen. Maak hier dus gebruik van!

2.     Rotterdam Stadswonen

Als het nu echt niet lukt via kennissen, is Rotterdam Stadswonen een goede optie. Hier staan talloze kamers die leeg staan en waar je je kan aanmelden voor hospiteeravonden of je kan hopen dat je toegewezen wordt door Stadswonen zelf. Neem zeker een kijkje.

3.     Particuliere huurwebsites

Ben je op zoek naar een appartement of lukt het ook gewoon niet via Stadswonen, bezoek dan eens de honderden verhuurwebsites die te vinden zijn op het Internet. Sommigen enkel over Rotterdam, sommigen door heel het land. Het aanbod is hier echt gigantsich.

4.     Makelaars bellen

Tip die ik je mee zou geven is om de stap van particuliere huurwebsites eventueel over te slaan en direct de makelaarskantoren bellen omdat je dan vaker bovenop de stapel komt te liggen. Je kan meteen vragen waar bezichtigingen mogelijk zijn en zo de concurrentie een stapje voor blijven!

Succes met de huizenjacht, en anders kan je mij joinen in een doos, ergens.

 
Rotterdam_SW_Banner_large