1. Slecht weer

Helaas wonen we nog steeds in het oh zo prachtige Nederland, een land dat dan wel bekend mag staan om z’n kneitergoeie dj’s, maar ook om het zeer tragische klimaat waar het zo af en toe nog wel eens regent. Tuurlijk, het zou eigenlijk de pret niet moeten bederven, maar persoonlijk ben ik niet zo’n fan van stampen in enorme modderplassen en biertjes verlengd met regenwater.

2. Een prutsende MC

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan me altijd gruwelijk ergeren aan een slechte MC. Dan sta je helemaal los te gaan op de gruwelijke beats van je favoriete DJ, staat daar zo’n debiel op het podium een beetje ‘Put your hands up’ honderd keer achter elkaar te schreeuwen. Tuurlijk, het kan echt wat toevoegen aan de sfeer, maar zo’n kneus die niet meer weet te zeggen dan ‘Yeeeeaaah’, hoeft van mij echt niet. 

3. Wachten in de rij

“Geduld is een schone zaak”, zegt men wel eens. Ja dat mag dan wel zo zijn, maar het is toch behoorlijk kut als je dik een half uur in de rij mag staan voor een nieuw biertje of een patatje. 

4. Smerige wc’s

Als je na lang wachten dan eindelijk die dixie mag betreden om je behoefte doen, wil je meestal niks liever dan er gillend weer uit rennen. Serieus, hoe moeilijk is het om in dat gat te plassen of kotsen?!

5. De prijzen

Tuurlijk, we hebben allemaal wel wat over voor een gaaf festival. Maar even serieus, de prijs die je tegenwoordig betaalt voor een gemiddeld festivalkaartje is echt niet leuk meer. En dan ben je eindelijk in het beloofde festivalland, mag je ook nog eens een half fortuin voor je muntjes neerleggen. Erg jammer.