Les Sybelles - Frankrijk

Les Sybelles is een van de grootste skigebieden in Frankrijk. Doordat meerder skiliften onlangs zijn samengevoegd, is er meer dan 300 kilometer aan piste ontstaan. Toch is een wintersportvakantie in dit gebied niet duur. Dit heeft mede te maken met de enigszins lastige bereikbaarheid en de minder toeristische ligging.

 

Andalo - Italië

Niet iedereen denkt meteen aan Italië als het gaat om wintersport, maar ook in Italië kun je prima skiën! Andola is een stuk kleiner dan Les Sybelles en daarom ook nog goedkoper. Voor de minder gevorderde skiërs onder ons echter een prima wintersportbestemming. Ook de après-ski is in Italië iets minder gaande vergeleken met de toeristische gebieden in Oostenrijk, maar daarvoor betaal je ook het nodige.

Feldberg - Duitsland

Ondanks het niet al te grote gebied is Feldberg geschikt voor iedereen. Van minder ervaren skiërs tot ver gevorderde skiërs, voor iedereen zijn er geschikte pistes. Daarnaast kunnen ook langlaufers goed terecht in Feldberg. Ook een meevaller is dat Feldberg ‘gewoon’ in ons buurland ligt, dus minder ver van huis dan andere wintersportbestemmingen.

 

Tsjechië

Tsjechië is vooral heel populair onder wintersporters die niet teveel geld uit willen geven aan hun vakantie. Bekende gebieden zijn Janske Lanze, Rokytnice, Spindleruv Mlyn en Lipno. Ook hier zijn de gebieden niet heel groot dus minder geschikt voor gevorderde skiërs. Ook zijn de skiliften van aanzienlijk minder kwaliteit en zal je vaak genoegen moeten nemen met een ‘sleeplift’. Ondanks dat kun je toch voor relatief weinig geld op wintersport.