De derde en laatste bezorgburger komt van Burger Club op de Nieuwe Binnenweg. Net als Johnny’s Burger Company nog redelijk nieuw in Rotterdam, want Burger Club bestaat twee jaar en bezorgt pas sinds enkele weken. In plaats van Thuisbezorgd doen zij dit via Deliveroo. 

Wagyu-burger

De reden waarom ik deze bezorger als derde en laatste voor de test koos is mede omdat ze dit jaar zijn uitgeroepen tot beste burgertent van Rotterdam. Daarnaast, en persoonlijk voor mij het belangrijkst: deze burgerzaak heeft burgers op het menu staan van wagyu-vlees. Voor wie dat niet kent: dit is vlees van een speciaal koeienras dat er bekend om staat erg mals en lekker te zijn. We gaan dus voor een burger van wagyu-vlees, om precies de prijswinnende Burger Club Burger. Hierop zitten behalve de burger ook augurk, tomaat, sla, cheddar, chorizo, Burger Club-saus, pancetta en gekarameliseerde ui. Ook bestellen we er patat met wasabi-mayonaise bij.
 

Snelle bezorging

Net als bij de vorige twee bezorgers is ook deze ruim op tijd. Exact een half uurtje na bestellen staat de bezorger voor de deur en kunnen we beginnen met eten. Wat meteen in het oog springt is dat deze burger niet het klassieke hamburgerbroodje heeft, ook wel eens leuk voor de afwisseling. 

Dan nu het vlees, de burger zelf dus. Niet zo warm alsof ie net van de bakplaat komt, maar de door de heerlijke smaak van het vlees vergeet je dat direct. Ik had de burger zelfs koud met liefde opgegeten. Al die goede verhalen over wagyu-vlees zijn dus ook echt waar. Daarnaast zorgen de extra’s van de burger voor extra lekkere bite, maar niet een die de smaak van het vlees overheerst. Het was allemaal in balans. En met de patat erbij was het een verdomd lekkere maaltijd. Toegegeven, deze was iets duurder dan de vorige (want ik wilde per se wagyu), maar je kan ook kiezen voor twee goedkopere en ongetwijfeld ook lekkere vleessoorten: iberico en MRIJ.

Conclusie

Dan de grote conclusie, welke van de drie is de beste? Voor ons Rotterdamse studenten is de prijs natuurlijk belangrijk, het geld groeit immers niet aan bomen. Maar vind ik wel dat wij van tijd tot tijd best wel een wat duurder mogen eten en daarom ga ik tussen deze drie puur oordelen op de smaak van de burger. Als derde komt de Burgerij-burger uit de bus. Heel jammer, maar die bbq-saus overheerste gewoon alles. 

Dan de winnaar. Zowel de burger van Johnny’s Burger Company als die van Burger Club waren lekker, maar de overheerlijke smaak van het vlees en de goede smaakbalans van de Burger Club Burger zorgt er voor dat Burger Club de winnaar is van deze burgerbezorgtest.