Jouw hippe moeder maak je niet blij met een afgezaagd bosje bloemen, en boeken heeft ze al genoeg in de kast staan. De tijd dat je haar happy kon maken met een zelfgemaakte tekening is helaas ook voorbij. Eigenlijk geeft je moeder niet echt om materialistische dingen, ze heeft namelijk spullen genoeg. Waar ze wel echt blij van wordt is quality time met jou! Zeker nu jij weinig tijd hebt om je moeder te bezoeken omdat je in het weekend liever in je studentenkamer (of de kroeg) blijft hangen. Verras je moeder daarom dit jaar met iets heel speciaals: een diner voor twee – klaargemaakt door jou! Wedden dat ze jou meteen 10 keer leuker vindt dan je vervelende broertje!

Draai de rollen eens om

Het aantal maaltijden dat jouw moeder voor jou heeft klaargemaakt is ontelbaar, draai daarom deze Moederdag de rollen eens om. Trakteer je moeder op quality time met jou én een lekkere maaltijd. Nu kun je als een echte luie student voor pasta-pesto of een AVG’tje gaan, maar daar kom je op Moederdag niet mee weg! Het blijft toch je moeder die aan tafel zit en dat vraagt om wat meer liefde en passie dan een random tinderdate of je standaard eetdate met je huisgenootje.  

Pak daarom op Moederdag uit met bijvoorbeeld ei-peterselieboter, asperges, grove krieltjespuree en heerlijk gekruide pastrami? Klinkt moeilijk? Gelukkig niet; het zijn allemaal gerechten die binnen 30 minuten op tafel staan. Of houdt je moeder meer van Mexicaans? Dan doet een gevulde courgette met kip en kaas uit de oven het vast goed. Geserveerd met een stoof van zwarte bonen, mais en tomaatjes, die je garneert met crunchy tortillakruim. Lekker om te zien; nóg lekkerder om te eten!

gerecht moederdag

Meer inspiratie nodig? Je kunt hier een Allerhande box bestellen met daarin ingrediënten en recepten voor 3 heerlijke verse maaltijden. Deze box wordt thuisbezorgd óf kun je lekker easy ophalen tijdens het boodschappen doen in jouw eigen Appie.