Waar moet een goede studieplek aan voldoen?

Bijna niemand kan zonder een computer of laptop aan de slag. Dus een computer en/of stopcontacten zijn een must. Ik vind het zelf altijd prettig om een plek te hebben met genoeg ruimte zodat ik alles uit kan stallen. Verder is het voor sommige studenten heel belangrijk als het stil is. Zelf vind ik het soms juist wel prettig als er geluid om me heen is, maar dan moet het wel weer zoveel zijn dat ik niet mee ga luisteren. Soms moet je ook met een groep aan de slag waarbij je wilt overleggen. Ook is het wel zo prettig als je de nodige snacks in de buurt kan halen.

Computers en stopcontacten

De beste studieplekken met een computer op de campus, staan naar mijn mening in Polak op de vierde verdieping. Een grote tafel en extra stopcontacten. Helaas blijft het Polak en deze plekken zijn dan ook snel bezet.

Op zoek naar een andere optie? Probeer eens de computerkelders in het H-gebouw of de computerzalen in het G-gebouw op de eerste verdieping.

In Polak en in de kantine van het H-gebouw zijn veel plekken met stopcontacten als je er vroeg bij bent. De rest van de campus blijft echter een beetje achter. 

Geluid

Opnieuw heb je in Polak een stilteruimte op de vijfde verdieping. Het Erasmus heeft de wensen voor studieplekken goed meegenomen bij het ontwerpen van Polak. Ze hebben alleen niet nagedacht over de hoeveelheid plekken die nodig zijn en in plaats daarvan een enorm trappengat gecreëerd. Het G-gebouw kan een uitweg bieden als je op zoek bent naar een plek om stil te werken. Ook zijn er veel plekken met schotten om de afleiding nog kleiner te maken.

Mag er wel wat meer geluid zijn? De kantine in het H-gebouw is dan misschien een goede plek. Daarbij hoef je niet eens naar buiten om je koffie en snacks te halen.

Groepsprojecten

In Polak is het mogelijk om projectruimtes te reserveren. Dit kan vanaf twee weken voor de dag dat je wilt studeren. Je reserveert blokken van drie uur, dus met een groepje kun je een hele dag aan de slag. Helaas kan je wel maar één blok per persoon per week reserveren. Ken je nog andere studenten die geen ruimtes willen reserveren? Laat hen extra blokken voor jou reserveren. Wees ook op tijd met reserveren, de projectruimtes zijn erg populair en zitten daarom snel vol.

Mocht alles al vol zitten, dan kun je ook uitwijken naar de eerste verdieping van het G-gebouw. Hier zijn meerdere studieruimtes met genoeg stopcontacten. Reserveren is niet nodig, als een ruimte vrij is, kun je hem dibsen. Nadeel: geen schermen om je laptop op aan te sluiten en het is dus niet mogelijk om gezamenlijk naar één scherm te kunnen kijken.

Dit laatste hebben ze wel in de C-hal. De houten banken zitten voor geen meter, maar je kunt wel samen naar één scherm kijken.