1. OBA de Hallen

Je zou bijna vergeten dat je hier naast de bruisende Foodhallen zit. Boven het café van de openbare bibliotheek bevindt zich een lichte rustige ruimte waar je kan studeren. Bovendien kan je tijdens je welverdiende study break makkelijk wat lekkers halen in de Foodhallen!

2. OBA Centraal

Op loopafstand van Amsterdam Centraal vind je nog een OBA. De bibliotheek is groot en dus ben je hier bijna altijd van een plekje verzekerd. Bij goed weer kun je hier zelfs buiten studeren. 

3. UB Singel

Een erg populaire plek in Amsterdam. Dat je er af en toe muizen over de grond ziet lopen schrikt blijkbaar niet af, want meestal zit de UB rammetje vol. Let wel: je mag hier eigenlijk alleen studeren als je studeert op de UvA of HvA en hier wordt in de tentamenperiode en ‘s avonds vaak op gecontroleerd. 

4. UB Vrije Universiteit

Bijna elke verdieping heeft in het hoofdgebouw wel een UB. Op de meeste verdiepingen is het heerlijk rustig en kun je geconcentreerd studeren. Met een pauze wandelingetje naar de Spar kom je de dag wel door. 

5. UB Roeters

Roeters is ook een erg populaire plek voor de gemiddelde Amsterdamse student. Nadeel: het is er vaak erg druk, dus kom je bed vroeg uit als je een plekje wilt veroveren. Voordeel: genoeg leuke lunchtentjes dichtbij voor je study break (zoals Louie Louie en Bar Botanique). 

6. Science Park 

Sciene park wordt door de meeste studenten wonende in Amsterdam beschouwd als vooral erg VER. Maar een chille plek om te studeren is het zeker wel. 

7. Volkshotel

Het Volkshotel heeft een speciale ruimte toegewijd aan werkenden en studenten: de Werkplaats. Hier wordt, in hun woorden, gebuffeld vóór er wordt geborreld. 

8. Anne & Max 

Bij de vestigingen in Zuid en in West van Anne & Max kun je aan de grote lange tafels gaan zitten die speciaal bedoeld zijn voor mensen die rustig willen werken of studeren. Om het leed wat studeren heet wat minder vervelend te maken kun je jezelf verwennen met één van de lekkere taartjes hier. 

9. Coffee Company

De coffee company leent zich zeer goed om te studeren en natuurlijk om vers gezette koffie’tjes te nuttigen. Het kan er wel vrij rumoerig worden, dus neem een die noise cancelling koptelefoon maar mee als je je echt moet focussen! 

10. Stach

In het bijzonder is de Stach op de van Woustraat aan te raden om te studeren. Bovenin bevindt zich een waar huiskamertje waar je het jezelf comfortabel kan maken voor je aan de studie gaat. 

11. Coffee Room

Voor alle studenten in West; op de Kinkerstraat vind je de Coffee Room. Bij dit tentje aan het water zijn er genoeg plekken voor werkenden en studenten.


Succes met leren!