Het Floreshuis, Groninger archieven en de UB zijn de bekendste studeerplekken. Je kunt hier prima studeren. Al is het in de tentamenweken wel erg druk. Gelukkig zijn er genoeg andere fijne studeerplekken.

Loop eens een rondje in de Oude Boteringestraat, Ebbingestraat en de straten rond de Zwanestraat. Hier zitten genoeg koffietentjes waar je fijn kunt zitten. Een paar leuke tentjes om te zitten zijn Food Matterz, P.S. koffie thee & taart, Spaak Koffie en Koers, en Simon Levelt.

Als het echt stampvol is in de binnenstad kun je ook richting de Schilderbuurt fietsen. Hier regelmatig leuke nieuwe koffietentjes die door veel studenten nog niet ontdekt zijn. Zo zijn hier vintage winkeltjes waar je ook kunt zitten studeren.

Wil je graag zeker zijn van goede Wifi en stopcontacten dan zijn deze vijf koffietentjes een paar van de beste plekken in Groningen.

 

1. Doppio

Doppio heeft in Groningen twee locaties. Een locatie aan het Zuiderdiep en een locatie aan de Astraat. De locatie aan de Astraat is het grootst. Je hebt hier ontzettend veel studeerplekken. Bij het zuiderdiep kun je fijn aan het raam zitten of lekker in het zonnetje buiten.

2. Coffee Company

Coffee company zit in de Oosterstraat en de oude Ebbingestraat. Ook Coffee Company is ingericht om hier te kunnen werken. Ze hebben een aparte ruimte waar je perfect in stilte kunt studeren.

3. Coffee break

Sinds de zomer van 2019 heeft Coffee Break een groter pand aan het Zuiderdiep met veel verschillende plekken om te zitten. Je kunt hier heerlijk werken. Over het algemeen is het niet super druk.

4. La place

De V&D mag wel weg zijn maar de La Place zit nog steeds aan de Grote mark. Het voordeel is dat je met de La Place app weinig betaalt voor eten en drinken. Je hebt fijne bankjes met tussenschotjes waar je kunt zitten. Een nadeel is dat het hier ontzettend druk kan zijn.

5. Favolosa

Midden in de Herestraat zit Favolosa. Hier kun je hier heerlijk zitten en mensen kijken. Verassend genoeg is het hier vaak best rustig! Een nadeel is dat er maar drie plekken met stopcontacten zijn en de wifi soms te wensen over laat.


Is het overal bomvol, of kan je jezelf echt niet focussen in rumoerige koffietentjes? Thuis studeren is natuurlijk ook altijd nog een optie. Of om stipt 8.30 uur voor de UB staan om een plekje te bemachtigen.