Speciaalbier is er in alle soorten en maten, of je nou van blond bier houdt, een krachtige tripel, een intense quadrupel, of een donkere stout. Maar waar vind je nou die al die lekkere biertjes? In Rotterdam zijn er genoeg speciaalbiercafés en speciaalbierzaken. Hierbij een paar van mijn persoonlijke stekkies waar je kunt smullen van de bijzonderste biertjes. 

 

Bier&zo

Allereerst bier&zo, een speciaalbierwinkel aan de Hoogstraat midden in het centrum. De winkel heeft altijd een zeer gevarieerd aanbod van de lekkerste speciaalbiertjes in huis. Je standaard supermarktbiertje vind je hier niet, maar wel die ene lekkere stout die je nergens anders in de stad vindt. De winkel is ook nog eens erg leuk ingericht en fantastisch om in rond te snuffelen. Voor de speciaalbierliefhebber, een stukje hemel op aarde. 

 

Locus Publicus

Zoek je meer een kroeg om gezellig met je vrienden een speciaalbiertje te nuttigen? Dan is Locus Publicus aan de Oostzeedijk een aanrader! met 200+ speciaalbieren op de kaart en vijftien wisselende tapbieren is hier meer dan genoeg keuze om elke week nieuwe dingen te proberen! En wil je wat meer wegwijs worden in speciaalbier, dan is het barpersoneel altijd bereid je tips te geven over de verschillende bieren zodat je de juiste keuze kunt maken (al moet je ze eigenlijk allemaal een keer geprobeerd hebben natuurlijk). 

 

Belgisch Biercafé Boudewijn

Heb je ook zin in wat te eten bij je speciaalbiertje? Dan kan ik Belgisch Biercafé Boudewijn ten zeerste aanbevelen. Met acht Belgische bieren van de tap en 100+ op fles, vind je hier het beste van onze zuiderburen. De burgers zijn ook erg lekker, en na wat is er nou beter dan na het eten naborrelen met een lekker Belgisch biertje? Precies, niets dus. 

Deze drie tentjes zijn persoonlijke favorieten van mij, en een bezoekje zijn ze zeker waard. Of je nou verkocht bent aan speciaalbier, of het nog niet zo goed kent, in deze zaakjes zijn de lekkerste brouwsels te halen!