Café Thijssen

Gewoon lekker in een ouderwetse, bruine kroeg in de Jordaan een biertje of een wijntje drinken. Altijd een goed idee. En bij café Thijssen is het sowieso gezellig. Nu de date nog.

 

Champagneria

Absoluut een populaire datespot in Amsterdam. In zowel West als in de Pijp vind je vestigingen waar je tegen een schappelijk prijsje de hele avond cava kunt drinken. Zo is je datenight leuk en betaalbaar! 

 

Bar Botanique

Op zoek naar een spot in Oost? Bar Botanique leent zich als perfecte date spot. Elke dag van de week is het er gezellig druk, zodat je niet ongemakkelijk als enigen aan de bar zit.

 

Calle Ocho

In deze knusse bar op de Albert Cuyp eet je Mexicaanse hapjes tot je verzadigd bent en drink je frozen margarita's tot je op-het-eerste-gezicht-niet-zo-leuke Tinder date toch steeds aantrekkelijker wordt.

 

Kiebert

Wil je Oud-Zuid niet verlaten voor een date? Kiebert heeft de sfeer en inrichting van een bruine kroeg maar dan in een ietwat hipper jasje. Zeker weten een date-proof café.

 

Kampai

Schuif aan de bar, bestel wat hapjes zoals dim sum of sushi, cocktail erbij en je hebt de eerste ingrediënten voor een mooie avond binnen. Kampai zit vlakbij het Centraal Station, dus handig als jouw date van buiten Amsterdam moet komen.

 

Bukowsi

Bukowski is dé plek voor een vrijdag- of zaterdagmiddag borrel in Oost. Neem je date mee en leer elkaar kennen met een drankje in de hand en de borrelhapjes op tafel.

 

Bar Kosta

Aan het einde van de Overtoom en aan het begin van de Amstelveenseweg vind je Bar Kosta. Het is er lekker knus en met de kaarsjes aan en een fles wijn erbij kan het best een romantische avond worden.  

 

Mooie Boules

Ken je Mooie Boules al? Achter Brouwerij ‘t IJ bevindt zich een heuse indoor jeu de boules baan. Je kunt sportief met je date aan de slag gaan of er voor kiezen om het boulen links te laten liggen en je rechtstreeks naar de bar te begeven. Mag allebei. 

 

Morgan & Mees

Op zoek naar een iets chiquere plek? Morgan & Mees in Oud-West is dan je place to be. Met een beetje lekker weer kun je in hun overdekte tuin onder de heaters zitten.

 

Tap Zuid

In de Rivierenbuurt zit Tap Zuid, de plek als jij (en je date) wel pap lusten van biertjes. Met 25 tapkranen ben je wel even zoet. Zul je zien dat de gesprekken gedurende avond ook steeds vlotter gaan. 

Je kunt natuurlijk ook op kroegentocht gaan met je date. Waarom op één plek een drankje drinken als er zoveel leuke barren zijn in Amsterdam? Zo maak je van je afspraakje gelijk een activiteit en hebben jullie met de veranderende omgevingen nog genoeg om over te kletsen. Veel plezier!  

 

Fotocredits: Unpslash/Mattias Diesel