De zomer is aangebroken, alle tentamens zijn achter de rug en je hebt eindelijk tijd om te bedenken wat je met je vakantie gaat doen. Grote kans dat ineens blijkt dat de goedkoopste zonvakanties al vergeven zijn. Maar hey, je bent tenslotte geen student als je vooruit plant. En deze regel kennen de reisorganisaties ook al te goed. Dus geen paniek, want er zijn genoeg last-minute vakanties te boeken waarmee jij de zomer van je leven tegemoet gaat. Wij zetten de leukste voor je op een rij.

Salou – Spanje

Het is misschien een beetje cliché om naar Salou te gaan, maar het is nog altijd één van de populairste vakantiebestemmingen voor studenten. Als je op zoek bent naar zon, zee, strand en superdikke feesten, dan kun je het jezelf eigenlijk niet veroorloven om nog te twijfelen; dit is dé bestemming voor jou deze zomer! Na een nacht goed te hebben gefeest in club Pacha, kun je een verfrissende duik nemen in de helderblauwe zee of een wandeling maken in de heuvelachtige omgeving. En waar mannen hun must haves voor de zomer al bij zich hebben, kunnen de vrouwen hun hart ophalen tijdens een dagje shoppen in het oude stadje van Salou. Je komt gegarandeerd met een glimlach én een lekker kleurtje weer thuis.

St. Julians – Malta

Bij de meeste mensen gaat er nog geen belletje rinkelen bij het horen van deze naam, terwijl Malta de ideale low-budget bestemming is voor de zomervakantie. Het eiland, gelegen in de Middellandse Zee, heeft prachtige natuur en een rijke geschiedenis. Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden, ga je een heerlijk zonnige tijd tegemoet. Ook het bruisende Maltese uitgaansleven zal je verrassen. Op Malta is het de hele dag happy hour en je kunt, zonder continu angstig naar de taximeter te moeten kijken, met een gerust hart een kroegentocht met de taxi doen.

St. Julians

Siofok – Hongarije

Wil je echt helemaal iets anders, dan ga je naar het oosten van Europa. Als je Siofok in Hongarije voorstelt, zullen je vrienden misschien niet meteen overtuigd zijn. Wellicht haal je ze over als je vertelt dat Siofok aan het Balatonmeer ligt; het grootste meer van Europa. Je kunt hier maximaal relaxen en genieten van het waanzinnige uitzicht! Daarnaast kun je elke avond je energie kwijt op de dansvloer van Palace, een club die in het centrum van de stad ligt. Het mooiste van alles: deze bestemming is spotgoedkoop!

Balatonmeer

Poreč – Kroatië

Kroatië wordt steeds populairder onder vakantiegangers, en ook onder studenten. Het stadje Poreč heeft alles wat je nodig hebt om het drukke leven in Nederland even achter je te kunnen laten. Clubs met uitzicht op de azuurblauwe zee, zachte plateaustranden waar je kunt genieten van het mooie weer, en hele vriendelijke locals. Die laatste hebben overigens de kookkunsten van de Italianen afgekeken, want je kunt er heerlijke pizza's eten (lees ook: Gezond eten op vakantie!). Daarnaast is het in Kroatië heel eenvoudig en goedkoop om met de bus naar andere plekken te gaan, zoals naar de hoofdstad Zagreb of het indrukwekkende park Plitvice. En als klap op de vuurpijl is het vanaf Poreč mogelijk om voor een dagje naar Venetië te gaan met de boot.

Plitvice National Park