Wodka

Deze Russische delicatesse bevat doorgaans tussen de 40% en 45% alcohol, is helder van kleur en vrij neutraal van smaak. Daarnaast kun je wodka met vrijwel alles mixen. Van cola tot sinaasappelsap, Red Bull, het kan overal bij – een gemakkelijke keuze dus.

 

Blue Curaçao

Er wordt regelmatig naar gerefereerd als ‘zoete blauwe meuk’ en dat is het misschien ook wel. Dat neemt niet weg dat blue Curaçao goedkoop is en zonder moeite weg te kieperen valt als shotjes bij het indrinken. Creatievelingen kunnen het ook mixen met andere dranken om allerlei cocktails op tafel te toveren. Pas echter wel op: Alles wat ermee in aanraking komt gaat plakken als de gekte.


Bier

Bier. Moet ik hier nog een uitleg bij schrijven? Oké, vooruit. Bier is lekker, bier is goedkoop (per liter, in verhouding met sterkere dranken) en doorgaans prima weg te drinken. Bier leent zich voor bijna alle drankspellen die er zijn. Bier maakt je net dat ene beetje minder snel dronken zodat je daadwerkelijk bij het uitgaan nog naar behoren functioneert. Ja, als je gaat indrinken hoort daar gewoon bier bij, in combinatie met andere drankjes. En had ik al gezegd dat bier lekker is?


Goldstrike

Heb je zin om jezelf zonder enige aanleiding helemaal naar de graftaffus te helpen? Of wil je je vrienden zo nu en dan onder het indrinken een hele, hele smerige adt aansmeren? Dan is goldstrike de drank voor jou! Goldstrike bevat meestal een promillage van 50% en kan naast puur ook met allerlei andere dranken gemixt worden. Kenmerkend zijn de goudschilfertjes die in de doorzichtige drank ronddobberen. Goldstrike komt echter het beste tot z’n recht in een shotglaasje. Via die weg kan het goedje namelijk het effectiefst iedereens avond om zeep helpen.


Berenburg

Laten we tot slot onze eigen Nederlandse trots niet vergeten. Berenburg is van oorsprong een Friese kruidendrank die met name in de noordelijke provincies populair is. Het wordt ook regelmatig geserveerd in combinatie met cola, wat de welbekende ‘beco’ oplevert.

Daarnaast is de drank op onbekende wijze verbonden geraakt aan het spel Stef Stuntpiloot. Sinds dit spel vanaf een jaar of twee geleden weer verkocht wordt (het was een tijdje uit de handel vanwege het drankspelimago), staat er in bijna ieder studentenhuis wel eentje. Het is in wezen een spel dat is bedoeld voor kinderen, maar het leent zich zo goed voor vermakelijke drankspelletjes. Ken je het nog niet? Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Stef Stuntpiloot