1. Het park

Het park is altijd een gezellige locatie om te barbecueën. Je hebt veel mensen om je heen en iedereen geniet van de zon en het student-zijn. Zorg wel dat je onder je barbecue een impregneerde plaat hebt liggen (of iets anders wat tegen vuur kan), want anders brand je een gat in het mooie gras. Regel daarnaast een picknickkleed en een mand vol lekkers en drank en je avond kan beginnen!

 

2. Aan het water

Amsterdamse grachten, Leidse grachten, Delftse grachten. Wie houdt er niet van boten kijken langs het water. Zie je het al voor je? Met je benen bungelend over de kade, rosétje in de ene hand en een kipsaté in de andere hand. Genieten! Als je met een groepje eet, is het wel handig om opklapstoelen en een lichte tafel te hebben. Dat maakt het sjouwen minder zwaar.

 

3. Het plein

Iedere stad beschikt over een plein. Net zoals het park, is een plein in de zomer vol gezelligheid. Gezelligheid van terrasjes, winkelende mensen en vanaf nu ook barbecueënde vrienden! Waarschijnlijk is het plein voor iedereen op loopafstand, dus je kan heel makkelijk naar huis rollen als het te bont wordt. Dek je eten trouwens goed af! Meeuwen zijn ook liefhebbers van pleinen.

 

4. Dakterras

Dakterrassen zijn misschien wat minder openbaar toegankelijk. Maar, dat neemt niet weg dat het de perfecte locaties zijn voor barbecues in de stad! Dakterrassen zorgen altijd voor een prachtig uitzicht over de stad waar jij je bevindt.

Tip: zorg voor minstens vijf minuten stilte en geniet van de rust en the view.