Vooral als het gaat om de verleiding van alcoholische drankjes. Huisfeestje hier, borrel daar, en zie dan al die alcohol maar eens af te slaan. Wil je toch (af en toe) een drankje doen, dan staan hieronder de drankjes die je het beste kunt drinken. 

Gin-tonic

Gin-tonic is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens een ‘slank’ drankje. Gin bevat namelijk net als wodka en rum niet zoveel calorieën. Uiteraard gaat het er vooral om met welke ingrediënten je je drankje mixt. Tonic is in dit geval een goede optie, omdat het niet zoveel suiker bevat. Vind je tonic alleen te saai, dan kan je je gin en tonic nog wat exotischer maken door reepjes komkommer, stukjes watermeloen uit de diepvries of een beetje limoensap toe te voegen. 

Champagne of prosecco 

Heb je een feestje of heb je gewoon een (goede) reden verzonnen om iets te vieren, dan is champagne één van de meest calorievriendelijke drankjes. Na even googelen bleek er zelfs een heus champagnedieet te bestaan waarbij je jezelf aan het einde van de dag mag trakteren op een glaasje champagne. Wij snappen ook dat champagne misschien niet zo snel op je dagelijkse boodschappenlijstje staat. Daarom kan je in plaats van champagne ook kiezen voor prosecco of een ander mousserend drankje.

via GIPHY

Rode wijn

Een glaasje rode wijn op zijn tijd is helemaal niet zo ongezond, het bevat zelfs antioxidanten waardoor we best een glaasje per dag mogen hebben. Het schijnt dat rode wijn ook nog eens goed blijkt te zijn voor je seksuele verlangen, maar of dat zo is mag je zelf uittesten. Toch betekent dit niet dat je de hele avond glaasjes rode wijn achterover kan tikken in de kroeg, want daar is niks gezonds meer aan. Als je toch echt liever witte wijn drinkt in plaats van rode wijn, kies dan in ieder geval voor droge witte wijn. Zoete witte wijn bevat namelijk veel meer calorieën

Wodka 

Wodka bevat van zichzelf niet zoveel calorieën, maar ja wat je natuurlijk niet moet doen is de wodka mixen met allerlei andere zoete meuk. Deze mixjes bevatten door de gesuikerde vruchtensappen of andere frisdrank vaak veel calorieën. Een glas wodka met cola bevat bijvoorbeeld al snel 150 calorieën, dus dat loopt al snel op. Wat je beter kan doen is bijvoorbeeld wodka met tonic of Crystal Clear mixen. Hierdoor krijgt je drankje toch nog lekker een fris en fruitig tintje en krijg je geen caloriebom binnen. 

Uiteraard weten we allemaal dat het bij studenten in de meeste gevallen ligt aan de hoeveelheid die we drinken. Helaas gaat de bekende slogan ‘geniet maar drink met mate’ dus nog steeds op. 

Beeld: Pixabay/Kloxklox_com