1. Lissabon

Deze stad is steeds populairder onder de Nederlandse studenten en dat is niet zo gek ook! Het goedkope (en enorm lekkere) eten, de historische binnenstad, de vele mooie en schattige straatjes, de indrukwekkende graffitikunst én het lekkere weer zorgen er voor dat deze stad perfect is voor een (lang) weekend weg. 

 

2. Boedapest

De perfecte stad om te bezoeken in het najaar, wanneer het overgrote deel van de toeristen weer weg is. Vliegtickets naar Boedapest zijn vaak enorm goedkoop en in de stad zelf ben je ook niet veel kwijt. Je vindt er sprookjesachtige paleizen, hippe barretjes en restaurants en traditionele badhuizen. 

 

3. Krakau

Voor een veelzijdige citytrip moet je zeker in Krakau zijn. Historie, kunst, cultuur en een bruisend uitgaansleven, je vindt het er allemaal! Een fijne bijkomstigheid is dat ook deze stad niet zo duur is. Daarnaast worden er veel indrukwekkende excursies naar Auschwitz georganiseerd, wat dichtbij Krakau ligt.

 

4. Kopenhagen

Vanaf Schiphol vlieg je al in 1,5 uur naar Kopenhagen. De straatjes met kleurrijke huisjes, de vele hotspots, het heerlijke Deense eten en de cultuur zorgen ervoor dat dit een super leuke stad is om te bezoeken. Wel moet je voor deze stad wat dieper in de buidel tasten, want Kopenhagen is zeker niet goedkoop.

 

5. Londen

Met de trein of het vliegtuig sta je binnen no-time in het centrum van Londen. Naast de standaard bezienswaardigheden, zoals de Big Ben en de Tower Bridge heeft Londen nog veel meer te bieden. Bezoek een gratis comedynight met échte Britse humor, ga helemaal los in de vele pubs en clubs, of shop je nieuwe garderobe bij elkaar in de vele winkels die Londen rijk is.

 

6. Marrakesh

Na zo’n 4 uur vliegen sta je in een compleet andere wereld. Marrakesh is dé bestemming voor een exotische citytrip. Wanneer je op het grote Jemaa – El Fna plein staat kijk je je ogen uit. Hier vind je bijvoorbeeld slangenbezweerders, acrobaten, tandartsen en kraampjes met kruiden of prachtige doeken. Bijkomend voordeel: het lekkere weer. In oktober kan het gewoon nog 27 graden worden!

 

7. Valencia

Last but not least: Valencia! Deze stad is perfect voor een weekendje weg. Fiets door de prachtige Jardin del Turia, bezoek Ciudad de las Artes y de las Ciencias en geniet van Agua de Valencia (een soort sangria). Wist je trouwens dat paëlla oorspronkelijk uit Valencia komt? Reden genoeg dus om deze maaltijd ergens te eten!