Of je je bijbaan of vakantiebaan trouwens wilt uitzoeken op salaris moet je zelf weten! Je moet je bijbaan natuurlijk ook wel echt leuk vinden...

 

Callcentermedewerker

Menig persoon heeft een hekel aan je, maar het verdient wel lekker. Wanneer je een bepaald target behaalt kun je zelfs nog rekenen op flinke bonus.

Salaris: rond de € 8 per uur

 

Eigen bedrijf

Het hangt er maar net vanaf wat voor bedrijfje je wilt en hoeveel klanten je hebt, maar met kleine taken kun je al een hoop verdienen. Ben je extreem goed in Engels of wiskunde? Bied jezelf aan als huiswerkbegeleider. Naast bijles geven kun je ook auto’s wassen, websites ontwerpen, honden uitlaten en noem maar op. Let er wel op dat je een KvK-nummer nodig hebt en een administratie moet bijhouden als je dit volgens de regels wilt doen. 
Note: een echt succesvol bedrijf kost bloed, zweet en tranen.

Salaris: kies je zelf

 

Proefpersoon

Het testen van bijvoorbeeld medicijnen gebeurt niet alleen op dieren, maar ook op mensen. Men denkt vaak dat er een hoop risico’s aan het testen van zulke medicijnen verbonden zijn, maar over het algemeen zijn de medicijnen die getest worden al zo ver ontwikkeld, dat ze geen (blijvend) schadelijk effect hebben. Wel bestaat de kans dat je er tijdelijk slecht op reageert. Reken er ook op dat je als proefpersoon vaak meerdere dagen in een testcentrum moet blijven, zodat de effecten goed gemonitord kunnen worden.

Salaris: tot wel € 3000 per test

 

Horecamedewerker op festivals en andere evenementen

Werken in de horeca is populair onder studenten. Zo kun je op je favoriete festival staan, zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Sterker nog, je krijgt er zelfs voor betaald.

Salaris: ongeveer € 12 tot € 15 per uur

 

Logistiek werk

Ook logistiek werk verdient goed. Je pakt dozen in en legt bestellingen klaar voor webshops. Wel eisen veel bedrijven minimaal een bepaald aantal weken fulltime werkzaamheden. Daarbij vinden logistieke werkzaamheden vaak ’s nachts plaats.

Salaris: € 10 per uur

 

YouTube

Waarschijnlijk de leukste manier om geld te verdienen, maar helaas niet voor iedereen weggelegd. Ben je toevallig wel heel grappig, heb je een leuke babbel of heb je een idee waarmee je viral kan gaan, dan is YouTube het proberen waard. Verwacht alleen niet dat je binnen een maand een nieuwe vlog-ster bent. Het lijkt makkelijk, maar dat is het niet.

Salaris: advertentie-inkomsten, afhangende van het aantal views dat je krijgt