Of je nu al lid bent van een sportschool en drie keer per week op de loopband bent te vinden (applausje voor jou, jij bent zeldzaam), of dat je pasje is vastgeroest in je portemonnee: bijna iedereen heeft weleens een sportschool van binnen gezien. Dan moet je deze 5 types sporters zeker herkennen. 

1. De machoHij sport het liefst voor de spiegel, traint zo twee uur achter elkaar met gewichten die normale mensen liever links laten liggen en draagt tanktops om zijn armspieren goed uit te laten komen. Voordat hij gaat, checkt hij even of iedereen wel heeft gezien hoe goed hij bezig is geweest. Hij kent iedereen (vooral de medemacho’s) en schept graag op over hoe vaak hij in de sportschool te vinden is en hoeveel kg hij kan drukken.

2. De fanatiekelingHij/zij maakt overal een wedstrijd van, lijkt nooit uitgeput te zijn en is er áltijd. De sportschool is zijn/haar tweede thuis en heeft de energie van een Duracell-konijn. Ben jij al blij dat je het wandelen op de loopband aankan? Dan rent deze persoon naast je op standje Mount Everest en 50 km per uur.

3. De zuchter


Alles is zwaar, stom en bah wat is dit ook eigenlijk saai. De zuchter houdt vooral van zeuren en is altijd te vinden bij de loopband (met standje -5 km per uur) of in de kleedkamer – waar hij/zij dan vervolgens een half uur blijft treuzelen – en komt eigenlijk nooit alleen in de sportschool. Sporten vindt deze persoon verschrikkelijk en gaat daarom eigenlijk alleen omdat het moet.

4. Het modepopjeMet een mobiel in de hand en de mooiste sportkleren paradeert dit meisje door de sportschool. Haar make-up zit perfect en zweten lijkt ze nooit te doen. Ze draagt nooit twee keer hetzelfde setje en tussen de oefeningen door – als ze die al doet – maakt ze verschillende sportselfies die dan metéén op Instagram gegooid worden (ziet iedereen hoe goed ik aan het sporten ben?). De enige oefening die je de modepop regelmatig zal zien doen is de squat; want die booty traint ze dan weer wel en al die aandacht van de mannen vindt ze meer dan leuk.

5. De bejaardeDe sportschool is voor deze persoon (vaak in de vorm van een vrouw) een soort koffiehuis. Het is gezellig, ze kletst wat hier en daar, ze ontmoet wat mensen. Sporten doet ze eigenlijk alleen op de loopband en de fiets, in koffie drinken is ze daarentegen een kampioen. Sportsessies van deze types bestaan vooral uit zinnen als “Ha je het al geheurd?”en verhalen over Bep en Grien van twee straten verderop.

Durf je het na het lezen van dit artikel nog steeds aan om te gaan sporten? Neem dan je oordopjes mee, dan heb je geen last van de macho’s of modepopjes en kun je zelf stiekem de zuchter uit gaan hangen want eerlijk: die zijn we eigenlijk allemaal.

Ook leuk om te lezen:
Leef langer: ga wandelen in plaats van hardlopen
Sporten om af te vallen? Over een paar jaar niet meer
Je wordt dik als je niet ontbijt