De wc

Mannen zijn allemaal ontzettend trots op hun piemel, maar hun kunsten op het toilet laten te wensen over – helemaal na een avond stappen. Je kunt er dus van uitgaan dat de vloer van de wc een groot urineparadijs is. En wat te denken van je huisgenoten die niet weten hoe ze de toiletborstel moeten gebruiken?

De kamer van die huisgenoot die je nooit ziet

Huisgenoten die je nooit ziet, zijn vaak vreemde types. En wie nooit zijn kamer uit komt, brengt ook geen vuilnis weg, wast niet af en stofzuigt al helemaal niet. Probeer eens een moment te pakken dat hij of zij er toevallig niet is en neem een kijkje. Als je dat durft natuurlijk, want grote kans dat je er dingen aantreft die je niet wil zien of waar je ziektes van oploopt. Te verwachten: kakkerlakken, zeeën van stof, fossiele etensresten en eventueel resten van dode beesten.

Onder de koelkast

Het is geen aanrader hoor, maar mocht je nou van viezigheid houden, dan moet je de koelkast eens optillen. Een klasgenoot vertelde dat hij dit wel eens had gedaan en hij begon spontaan weer te kokhalzen. Hoe langer de koelkast in kwestie er staat, des te meer ranzigheid gegarandeerd. Al het eten dat door de jaren heen op de grond viel, is eronder geschoven en laten muizen en ander ongedierte dat nou hartstikke lekker vinden..

Het doucheputje

Niemand haalt graag haren uit doucheputjes, dus als je luie huisgenoten hebt, is het waarschijnlijk ook al tijden niet gedaan. Mocht je eens een middagje niets te doen hebben, pak er dan een vork of iets anders handigs bij en wroet eens flink rond. Als je huisgenoten met lange haren hebt, is het helemaal jackpot. Hele balen kleverig, viezig, pluizig haar. Heel erg smerig.

De wasbak

Tanden gepoetst, even lekker rochelen en zo, flats, alles in de wasbak spugen. Je bent moe, waarschijnlijk ook dronken, dus je speekselzooi even wegspoelen is echt te veel moeite. Na jou komen nog twee huisgenoten, of misschien wel meer, hetzelfde doen. De volgende ochtend is de normaal zo witte wasbak een abstract kunstwerk vol vegen, klodders en rochels geworden. En wie gaat het schoonmaken? Niemand natuurlijk, want dat is wel echt een heel goor klusje. Helemaal als iemand bij gebrek aan een asbak de wasbak gebruikt heeft. O, en dan schijnen er ook nog mannen te zijn die in een dronken bui de wasbak aanzien voor een urinoir…