1. Fabriekswerk

Aan de lopende band staan en dingen inpakken, rechtzetten of controleren. En dat de hele dag door terwijl je vrienden lekker buiten in het park zitten te genieten van die 30 graden. 
Nee, misschien is het leuk voor even en kun je er veel uren maken... Maar het lijkt ons echt slopend. 

 

2. Op het land werken

Bollen plukken, asperges steken, er zijn allerlei klusjes te doen op het land. Hoewel het best gezellig kan zijn met collega’s, worden wij niet vrolijk bij de gedachte aan uren werken in de brandende zon. 

 

3. In de zorg

In de zomermaanden zoeken veel zorginstellingen studenten voor kleine klusjes. Hoewel koffie rondbrengen en de administratie bijhouden ons prima lijkt, moet je vaak ook schoonmaken. Daar komt nog bij dat oudere mensen vaak ‘ongelukjes’ hebben, als je begrijpt wat wij bedoelen. 

 

4. Afwassen

In de horeca werken kan ontzettend leuk en leerzaam zijn, veel studenten kiezen daarom voor een baantje in de horeca. Maar in de keuken de afwasser zijn, daar worden we niet zo blij van. Het verdient niet zo goed en bedenk je maar eens hoe lang je door moet werken in die snikhete keuken terwijl je vrienden lekker op het terras zitten.

 

5. Logistiek werk

De hele dag in een magazijn pakketjes bij elkaar zoeken. Je moet precies de lijst aanhouden en het is er vol en heet. En ben je klaar met de ene kar? Dan zijn er zo weer nieuwe karren die je aandacht vragen. Je moet hard werken en je maakt hele lange dagen.

Zinkt de moed je in de schoenen na het lezen van dit artikel? Niet getreurd, er zijn een heleboel vakantiebaantjes die leuker zijn (of in ieder geval goed verdienen).