Engeland
De meeste Nederlandse studenten kiezen voor een studie in het Engeland. Niet heel verassend, want in Engeland is het onderwijsniveau hoog, is de taal voor velen niet vreemd en het ligt niet aan de andere kant van de wereld. Heleen studeert in York en vertelt in haar blog waarom studeren in Engeland het beste is wat haar is overkomen. Wil jij na het lezen van haar blog ook studeren in Engeland? Kijk hier voor meer informatie.

België
België staat op de tweede plek als het gaat om een studie volgen in het buitenland. Vooral Antwerpen en Brussel zijn populaire steden om te gaan studeren, waar ook veel internationale studenten te vinden zijn. Daarnaast is het natuurlijk makkelijk dat je in een groot deel van België gewoon Nederlands kan praten en het land aan Nederland grenst. Zo kun je nog eens weekend naar je ouders zonder een hele dag te moeten reizen. Lees hier meer over studeren in België.

Verenigde Staten
Het campus life in de VS moet fantastisch zijn. Niet gek dat veel Nederlandse studenten ervoor kiezen om daar te studeren. De VS heeft veel goed aangeschreven universiteiten en je doet ook meteen ervaring op buiten Europa. David heeft een jaar gestudeerd in Los Angeles en leerde om alles uit dat jaar te halen wat er in zat. Lees hier hoe hij dat heeft gedaan en welke ervaringen hij heeft opgedaan.

Duitsland
Misschien denk je nu: “Huh? Duitsland? Wie wil daar nou studeren?” Toch kiezen veel studenten er voor om in Duitsland te studeren. Wist je dat Duitsland veel bruisende studentensteden heeft en de cultuur toch wel anders is dan in Nederland? Lisette studeerde in Duitsland en hield een blog bij over de dingen die ze in daar meemaakte.

Frankrijk
Het land van de stokbroden, wijn en Parijs: Frankrijk staat op de vijfde plek van landen waar Nederlandse studenten een studie gaan volgen. Het is net iets verder van huis en de taal is niet voor elke student vanzelfsprekend. De vele universiteiten en mogelijkheden om te studeren in Frankrijk (en de taal te leren), maakt waarschijnlijk dat het land toch nog redelijk veel Nederlandse studenten trekt. Maar zeg nou zelf, wie wil er nou niet de taal van de liefde leren spreken en een tijd in Parijs wonen?

Beeld: Pixabay/Henri1407