De jonge god(in)

Met je slaperige hoofd begeef je je op de gang en dan klinkt daar opeens 'Let's get in on' van Marvin Gay. Dit is zijn cue. Je goddelijke huisgenoot wandelt in slowmotion met een ventilator op zijn gezicht, voor de wapperende haren, jouw richting op. Zijn gezicht is prachtig en zijn strakke lichaam ontbloot. 'Hay', zegt hij met een diepe stem. Genoeg voor jou om de rest van de dag met weke knietjes rond te lopen. Kan natuurlijk ook in de vrouwelijke versie.

De schoonmaakliefhebber

“Oh nee joh, laat mij maar lekker poetsen!”, zegt ze als jij aanbiedt te helpen schoonmaken. Nee, deze meid is geboren voor het poetsen en dat is helemaal prima. Voel je niet schuldig, schoonmaken is één van de grote hobby’s van deze huisgenoot. Lekker laten gaan dus. Hoe meer hij of (meestal) zij schoonmaakt, des te minder jij hoeft te doen.

Het feestbeest

Saaie vrienden? Liggen ze allemaal netjes voor twaalven op bed, want “Ja sorry, morgen college”? Dan heb je altijd nog deze party-huisgenoot. Weinig slapen, veel dansen en drinken. Dat is het leven van deze woongenoot in een notendop. Het fijne is dat deze dame of man altijd in is voor een drankje en een dansje. Waar ze de energie vandaan halen, is een mysterie, maar handig is het wel. Lekker meedoen dus. Dans en geniet!

De rijkeluis-huisgenoot

Je hebt van die meisjes en jongens die al sinds hun geboorte intens verwend worden door mammie en pappie. Dat betekent dat dezelfde mammie en pappie ook alles betalen. De betreffende huisgenoot heeft dus voldoende geld te besteden en is dan ook vrijgevig. Even een kratje of een paar flesjes wijn van de supermarkt meenemen is geen enkele moeite. En “Nee joh, laat dat geld maar zitten”. Lekker van profiteren, zo'n aanbod krijg je niet elke dag.

De mama van het huis

Iedereen verkeert wel eens in moeilijke tijden. Relatie net uit, studie gaat kut of een rotbaan: het kan zomaar gebeuren. Natuurlijk moet je tranen ergens kwijt en dan wil je het liefst je mama. Maar mama zit vaak ver in een andere stad. Daarom komt de huismama als geroepen. Dat meisje dat altijd een luisterend oor biedt en het niet erg vindt om je tranen te drogen en een eventueel wijntje aan te bieden.