1. De Waterspielen

Aan de rand van Kassel ligt Bergpark Wilhelmshöhe. Je kan vanuit het centrum een tram pakken en bent er dan zo. Naast dat je heerlijk kan wandelen in dit grote park, heeft het nog iets bijzonders. De Waterspielen! In de zomermaanden worden elke woensdag en zondag de fonteinen en watervallen ingezet om toeristen te vermaken. Klinkt misschien wat ouwbollig, maar is het niet. De Waterpsielen zijn zelfs onwijs mooi. Neem een kleedje en wat hapjes en drankjes mee en je kan je er uren vermaken. Romantiek ten top! Helaas stonden de Waterspielen niet aan toen ik er was. Dikke pech.

2. Cultuur snuiven

Kassel staat bekend om haar Documenta en het Gebroeders Grimm museum. De Documenta is hét evenement op het gebied van moderne kunst. In 2015 wordt het 60-jarig bestaan gevierd tussen 15 en 19 juli. Mooie voorstellingen, sprekers en een concert. De broertjes Grimm schreven sprookjes als Roodkapjes en Sneeuwwitje. Deze sprookjes komen tot leven in het museum dat aan de Gebroeders Grimm is gewijd. Het nieuwe museum opent in september 2015. Toen ik er was, stond het moderne gebouw helaas nog in de bouwsteigers. Zeker een bezoekje waard! Cultuur niet jouw ding? Jammer, maar neem deze twee tips toch in overweging. Heb je in ieder geval iets om je ouders trots mee te maken. 'Ja ma en pa, ik heb écht cultuur gesnoven!'

3. Lekker feesten

Ondanks dat Kassel geen typische studentenstad is, valt er wel lekker uit te gaan. Het is misschien even zoeken, maar met de juiste tips beleef je sowieso een biervolle en goede nacht! Ga bijvoorbeeld naar de Lolita's Biergarten. Deze tent is bij goed weer elke dag open van 19.00 tot 01.00 en wil je echt niet missen. Lekker socializen en mengen met de locals doe je bij Campus Lounge, een bar naast Kassel's university. Tijdens happy hour kost een cocktail hier maar drie (!) euro. Als laatste moet je echt even langs The Shamrock Irish Pub. Want naja, het is een Irish pub en die zijn altijd leuk. Zeker in combinatie met live muziek, karaoke en de vele studenten die deze pub biedt.

4. Uitstapje maken

Als je even genoeg hebt van Kassel is het de moeite waard om eens in de omgeving te kijken. Hier vind je andere plaatsjes die iets meer sfeer bieden dan het moderne Kassel. Ga bijvoorbeeld naar Eschwege. Dit kleine stadje is de ideale bestemming voor een dagtrip. Je bent er bovendien in iets meer dan een uur. Prima plek om bij te komen van je kater of de drukte te ontvluchten.

5. Duik nemen

Mijn god, wat een kater. Die zon op je kop maakt iets goed, maar niet alles. Duik die kater lekker weg! 'Ja jeetje Nina, vind maar eens een zwembad in Kassel.' Ho ho, ik heb iets veel beters voor je. Verhuis jezelf op een brakke of zomerse dag naar Fuldaaue. In dit natuurgebied ligt een gigantisch meer met strandjes aan de rand. Hier kan je die verfrissende duik nemen of gewoon lekker neerstrijken. Liever wat actiever? Je kan er ook verschillende watersporten beoefenen.

Hoe lang onderweg?

Vanuit Utrecht ben je minimaal 5 uur en maximaal 7 uur onderweg naar Kassel.

Prijs Interrail-kaartje 2e klas

Je hebt al een Interrail-kaartje tweede klas vanaf € 192. Met deze pas kan je vijf dagen reizen binnen tien dagen. Het aantal landen wat je dan aandoet, maakt niet uit. Wil je langer reizen dan gaat de prijs omhoog tot een maximum van € 461. De belastingen zitten al bij deze prijs in. Voor sommige treinen zal je nog wel een reservering moeten betalen, maar dat geldt gelukkig niet voor alle treinen en je kan dit van te voren opzoeken op de site van Interrail.

Prijs Interrail-kaartje 1e klas

De eerste klas Interrail-kaartjes zijn logischerwijs duurder dan de tweedeklastickets. Deze kaarten beginnen bij 331 euro tot 787 euro. In de 1e klas heb je ruimere zitplaatsen met meer been- en elleboogruimte. Deze wagons zijn minder druk dan de 2e klas, dat betekent meer ruimte voor bagage en een rustigere reis. In sommige treinen krijg je in de 1e klas ook een gratis drankje of snack.

Prijs hostel vanaf..

In Kassel heb je eigenlijk geen hostels. Jammer, maar er zijn wel goedkope opties om te verblijven. Kijk bijvoorbeeld naar een Bed & Breakfast of motel. Hier betaal je al een overnachting vanaf ongeveer € 30 per persoon per nacht

Prijs hotel vanaf..

In het hoogseizoen betaal je ongeveer vanaf €40 per persoon per nacht in een hotel.

Prijs hotel waar ik verbleef

Ik verbleef in het Deutscher Hof Hotel in het centrum van Kassel. In het hoogseizoen betaal je hier 79 euro per nacht inclusief ontbijt.

Prijs van een biertje

Bier is over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Precieze prijzen verschillen enorm. Gelukkig krijg je wel vrijwel altijd een halve liter.

Prijs van een wijntje

Ook voor een wijntje betaal je minder dan in Nederland. No worries, lekker drinken!

Gemiddelde prijs hoofdgerecht

Prijzen verschillen enorm in Kassel. Ik raad je aan om naar studentenwijk rond het Kassel's University te gaan, hier vind je genoeg restaurantjes met zeer betaalbare prijzen.