1. BRIMNES a.k.a. de kledingkast

Als je kleding niet op de stoel in je kamer ligt, dan ligt het hopelijk in de kast. Brimnes is er voor dit soort noodsituaties speciaal voor jou. Ze staat open voor vrijwel alles. Je hebt zowel de mogelijkheid om je kleding netjes op te hangen, als de mogelijkheid  je kleding strak op te vouwen en op te bergen. 

Natuurlijk, laat Brimnes je niet zonder controle de kamer verlaten. De spiegel van Brimnes laat van top-tot-teen jouw outfit zien. Strak in het pak of strak in je jurk. Waar jij je prettig in voelt. 
ikea brimnes

2. HEMNES a.k.a. het bureau

De familie van Hemnes is erg groot. Het Hemnes-bureau is echter extra speciaal. Dit kleintje heeft namelijk aardig wat in huis. Want, och, wat een ideaal bureau is hij! Klein, maar fijn. Past in ieder klein kamertje bij iedere kleur. 
ikea hemnes

3. JENNYLUND a.k.a. de zitstoel

Een studentenkamer beschikt over een aantal plekken waar kleding hoort en uiteindelijk terecht komt. Wanneer je kleding niet in de kast ligt, ligt het waarschijnlijk op die ene stoel in je kamer. Waar heb je de stoel anders voor? 
Luiheid, blijheid = volle stoel met kleding. 

Jennylund is een type stoel die alles prima vindt. Ze kan het met ieder type mens en kleding goed vinden. Vandaar dat ze ook zo in trek is bij de kamers van studenten. Lekker makkelijk. Daar houden we van. 
Ikea jennylund

4. MASKROS & KNAPPA a.k.a. de hanglampen

Ik waarschuw alvast, de meiden Maskros en Knappa zijn voor de vrouwelijke Ikea-fans onder ons. De gezusters hanglamp zijn niet weg te slaan uit de vrouwelijke slaapkamers. 
ikea maskros
Maskros omschrijft zichzelf als een ‘heftig paardenbloem typje’. De bloemige lamp geeft een sensationeel gevoel aan je kamer als je daar behoefte aan hebt. Knappa is daarentegen een ‘rustige dahlia’ die voor zachte sfeerverlichting zorgt. Bij ieder bloempje past een bijtje!

ikea knappa

5. BILLY a.k.a. de boekenkast 

I saved the best for last! Billy! Welke kamer kent Billy niet? Of moet ik zeggen; welke Billy kent de studentenkamer niet? Onze Billy is oprecht niet te missen in elk studentengrotje. 

Billy presenteert zichzelf in (bijna) alle soorten en maten. Door dik en dun houdt hij jouw boeken netjes bij elkaar. Zeker voor vier of vijf jaar houdbaar. Het ligt er natuurlijk aan hoe lang je van plan bent te studeren. 
ikea billy

Houd wel in je achterhoofd dat jij ook nog moeite moet doen om deze prachtproducten in je huis te krijgen en op te bouwen!