En als je dan op die city trip gaat, kun je wel wat reis-accessoires gebruiken! Klik hier om kans te maken op een Travel Channel Survival Kit!

 

1. Amsterdam

Laten we beginnen in Nederland. Internationaal staat Nederland natuurlijk bekend als een van de grootste bierlanden. Het zou gek zijn om Amsterdam niet even te bezoeken voor een biertripje! Gelukkig strekt Nederlands bier verder dan het walgelijk overgewaardeerde Heineken; met een hoop bruine kroegen en speciaalbier-cafés heb je gegarandeerd een hoop om te bezoeken!

 

2. München

Als je München zegt, zeg je Oktoberfest en dat gaat natuurlijk gepaard met heel veel bier. München ligt in Bayern, een streek waar de oorsprong ligt van het Duitse “Reinheitsgebot”, dat stelde dat bier alleen gist, gerst, water en hop zou mogen bevatten omdat de smaak anders niet naar behoren was. Hoewel deze wet officieel niet meer bestaat, gebruiken veel brouwerijen uit de streek het gebod nog steeds. En met de 36 Biergartens die je kunt vinden in München, heb je gegarandeerd een “gemütliche” tijd.

 

3. Brussel

België is internationaal waarschijnlijk het meest bekend als het gaat om bier. Met de vele abdijbiertjes en goede brouwerijen is er dan ook ruime keuze. In de hoofdstad van dit bierland  kun je natuurlijk bij uitstek een hoop cafés met een groot aanbod aan biertjes vinden. Ga bijvoorbeeld langs bij de Poechenellekelder. Dit café tegenover Manneken Pis heeft honderden biertjes waaruit je kunt kiezen!

 

4. Praag

Praag is niet alleen al héél lang geassocieerd met bier, het is er ook nog eens heel goedkoop! Het is dan ook een geliefde bestemming voor studenten die zich tegen Europese bodemprijzen de vernieling in willen zuipen. Als je het iets subtieler aan wilt pakken kun je er ook een cultureel verantwoord bezoekje brengen aan het Praags Biermuseum (wat stiekem geen museum is), waar ze een grote hoeveelheid Tsjechische bieren schenken.

 

5. Dublin

Als je van stout (of andere Britse bieren) houdt, is Dublin zeker een tripje waard. Met de 800 pubs die de stad telt ben je wel even zoet. Ook is St. James’ brewery er te vinden, waar het bekende merk Guinness wordt gebrouwen.

 

...geen geld voor zo'n reisje?

Vind je december al duur genoeg, maar wil je wel meegenieten van de grootste bierhotspots ter wereld? Misschien moet je dan eens kijken naar het tweede seizoen van Olly Smith Ale trail op Travel Channel (of check hun YouTube kanaal). Hierin gaat Olly Smith naar Houston en San Diego, waar hij de grootste brouwerijen bezoekt en ook zijn eigen bieren brouwt met zijn favoriete ingrediënten.

 

WIN! WIN! WIN!

Heb jij wél meteen je ticket geboekt en zit je te popelen om te vertrekken? Dan kun je wel een Travel Channel Survival Kit gebruiken met allerlei handige reis-accessoires! Ga naar onze actiepagina en wie weet win jij wel al die goodies!

Travel Channel Survival Kit

 

 

Foto: Unsplash