1. The Skinny Bitch

Bestaat uit wodka en spa rood. Cliché maar waar: meestal wordt de Skinny Bitch gedronken door vrouwen die liever niet teveel calorieën in hun alcoholische versnapering hebben. 

 

2. Bloody Mary

Dé perfecte brunch-cocktail. Een goede bloody mary kost wel iets meer moeite om te maken dan de gemiddelde wodka mix. De basis bestaat uit wodka, tomatensap en ijsblokjes. Daarna voeg je er citroensap, tabasco, Worcestershire saus en een beetje zout en peper toe. Wil je het feestje helemaal compleet maken? Voeg dan een stengel selderij toe. 

 

3. Vodka 7-up

Deze doet het altijd goed. Niet te zoet, maar gewoon een lekkere mix. The girl next door onder de mixdrankjes!

 

4. Wodka Appelsap

Een klassieker. Als je niet zo’n fan bent van de smaak van wodka (zoals volgens mij 90% van de samenleving) kun je kiezen voor dit drankje, aangezien de appelsap lekker zoet is. 

5. Wodka Jus

Ook een populair drankje onder zowel de vrouwen als mannen. Erg vers zal de jus niet zijn die wordt geschonken in de clubs, maar lekker is het wel. 

6. Wodka Redbull

Altijd een gevaarlijke mix. De wodka proef je totaal niet door de redbull, en bovendien krijg je een flinke energiekick door de cafeïne. Toch wel heel lekker af en toe en al helemaal als je een inkakker hebt. 

7. Moscow Mule

De naam klinkt ingewikkeld en chique, maar de moscow mule maak je heel gemakkelijk zelf. Mix ginger bier met wodka en je bent ready to rumble. Wil je het helemaal goed doen, schenk er dan nog wat bitter bij en garneer met partjes limoen. 

8. Wodka tonic 

Als je niet zo van zoete mixdrankjes bent maar je een spa rood ook wat saai vindt: kies voor de combinatie wodka tonic. Schijfje citroen erbij en voila.

9. Scroppino 

Staat deze op de dessertkaart? Dan is het het beste toetje wat je kunt bestellen. Maar zelf maken kan natuurlijk ook. Zo ingewikkeld is dat namelijk niet! Alles wat je nodig hebt is sorbetijs, prosecco en natuurlijk wodka.

10. Vodka met fanta, cassis of cola

Oke oke oke deze zijn een beetje dertien in een dozijn, maar toch noemenswaardig. Schenk een laagje wodka in en vul deze daarna aan met je favoriete frisdrank naar keuze. Cheers! 

 

Fotocredits: Unsplash/Miguel Maldonado