In mijn geval kan ik in 1 minuut naar de Coop wandelen, of moet ik 4 minuten fietsen naar een Aldi. Toch ga ik al mijn hele studententijd naar de Coop. Ik ken ondertussen praktisch alle medewerkers alsof het goede vrienden zijn, bij wijze van spreken. Waarom doe ik dat?

Rick coop 1

Ik ben van nature een beetje laks, maar zelfs dan lijkt 4 minuten een absurd nietige reistijd voor je boodschappen. Maar gevoelsmatig is het 4x zo ver als even naar de Coop lopen. Plus: ik hoef niet de moeite te nemen om m’n fiets van het slot te halen (ik heb een kutslot, wat altijd vastzit en nooit meewerkt. Note to self: Misschien even wat WD-40 erin spuiten straks).

Ach, en het wandelingetje naar de Coop vind ik altijd wel plezierig, zeker als het zonnetje schijnt. Er fietsen altijd veel mensen langs (mensen kijken is een hobby) en soms kan ik lekker treinen kijken (grote kans, er dendert elke 10 minuten wel eentje langs). 

Rick coop 2

Het enige nadeel dat de Coop in wezen heeft voor mij, is het feit dat het naar verhouding een vrij dure supermarkt is. Maar ik ben nog altijd niet bankroet (in tegendeel zelfs, de uitspraak van de Huurcommissie is net binnen, hierover later meer) en ik geloof graag dat ik bij een Coop lekkerdere producten kan halen dan bij de Aldi. En ach, ik vind het nou eenmaal een leuke winkel.

Rick coop 3

 

Meer van Rick

Meer van de andere Helden