Kralingse Plas 

We beginnen bij de bekendste zomerplek van Rotterdam: de Kralingse Plas. Wanneer de eerste zonnige dag van 20 graden of meer aanbreekt, vertrekken er dan ook hordes Rotterdamse studenten richting de plas, in zwemkleding en gewapend met een handdoek en ijskoude biertjes. 

Een van de grote voordelen van de Kralingse Plas is dat je er ook daadwerkelijk biertjes mág drinken, hier geen meneer agent je komt waarschuwen. Daarnaast mag je er ook barbecueën, en veel studenten maken van een middagje plas dan ook gewoon een hele dag plas van.

Het Park 

Gaan we door naar Het Park, het bekendste park van Rotterdam. Zo bekend zelfs dat de stad het dan ook niet nodig vond om er ooit een naam aan te geven. Ook hier kan je heerlijk een dag  in de zon met wat biertjes doorbrengen op de ligweiden.

Het  enige nadeel is dat in tegenstelling tot bij de Kralingse Plas hier niet kan zwemmen en de enige mogelijkheden tot verkoeling zijn dan ook je biertjes en de schaduw. Maar daar krijg je dan wel het prachtige uitzicht voor terug dat je hebt op de nabije Euromast.

Hotel New York 

Tot slot een plek die nog niet zo heel bekend is bij studentikoos Rotterdam: de ligweide voor Hotel New York. Hier zit je letterlijk in de tot -ie ondergaat. Helaas mag je er niet zwemmen, maar misschien is niet van een pier de Nieuwe Maas in mogen springen ook wel bevorderend voor je veiligheid. 

Deze plek heeft dan wel weer strandstoeltjes en het terras van Hotel New York waar je terecht kan voor verkoelende drankjes en een heerlijke lunch. Kortom, ook op deze plek is het in de zomer heerlijk. 

 

Rotterdam_SW_Banner_large

 

Coverbeeld: Pixabay/Foundry