Paspoort of id

Heb je een paspoort nodig voor het land waar je heen gaat, of is een id-kaart voldoende? En zijn je identiteitsbewijzen nog lang genoeg geldig? Voor verre landen kan het noodzakelijk zijn dat je paspoort nog minstens drie maanden geldig is. Op de website van de Rijksoverheid vind je in welke landen je id-kaart geldig is.

Koffer

Voor als je met het vliegtuig gaat: heb je alleen handbagage of mag je ook ruimbagage mee? En hoeveel kilo dan? Als je alleen met handbagage vliegt: zorg dat je vloeistoffen in kleine verpakkingen zitten (100 milliliter of minder) en doe de verpakkingen samen in een doorzichtig zakje van maximaal een liter. Check hier hoe je je koffer inpakt als een baas.

Verzekering

Moet je nog een reisverzekering afsluiten, of heb je een doorlopende reisverzekering die deze vakantie dekt? En wat zijn je plannen tijdens je vakantie? Als je bijvoorbeeld extreme sporten gaat doen (snowboarden, skiën, surfen), heb je vaak een speciale verzekering nodig.

Creditcard

Om te boeken heb je vaak al een creditcard nodig, maar ter plekke is het helemaal handig. In veel landen kun je niet zomaar betalen met je pinpas, maar je wilt ook niet met je portemonnee vol cash rondlopen. Een ideale oplossing is het Cash Passport van GWK Travelex: een prepaid creditcard. Wel alle voordelen van een creditcard, maar niet het risico dat je meer geld uitgeeft dan je hebt. Je koopt voor een tientje die kaart en zet het bedrag erop dat je wilt uitgeven. Bonus: dat kun je doen in euro's, ponden of Amerikaanse dollars. Bestel hier je prepaid creditcard.