Komend weekend is het eindelijk weer tijd voor het mooiste feest van het jaar: Carnaval! Sommigen vieren het ieder jaar, voor anderen is het nog nieuw en spannend. Hier zijn enkele tips voor alle (nieuwe) noordelingen die komend weekend carnaval gaan vieren.

 

1. Weet waar je carnaval viert

Veel noorderlingen hebben een vrij eenzijdig beeld van carnaval, maar er zijn wel degelijk verschillende soorten. Zo vieren Limburgers carnaval buiten op straat en zijn de Brabanders veelal te vinden in de kroegen. Wees dus bewust van de verschillen, zodat je het allerbeste feestje kan vieren.

 

2. Ga verkleed

Deze tip klinkt heel simpel, maar toch zitten er een paar haken en ogen aan. Hier zie je bijvoorbeeld het verschil tussen Limburg en Brabant terugkomen. In Limburg draagt iedereen de mooiste pakken, maar in sommige Brabantse dorpen is een boerenkiel en pet al voldoende. Twijfel je nog over je outfit? Bedenk dan dat je nooit overdressed kan zijn.. Kleed je zo gek en extreem als je wil, hou je vooral niet in. En het allerbelangrijkste: EEN DIERENONESIE IS GEEN OUTFIT.

 

3. Heb het gezellig met iedereen

Je bent waarschijnlijk met een leuke vriendengroep, maar carnaval vier je met iedereen in de kroeg. Stel je er dus voor open om arm in arm te staan met wildvreemden, bier te drinken met iedere carnavalganger en klamp je niet vast aan je eigen groepje.

 

4. Drink bier

Tijdens carnaval drink je bier. Geen wijn, fris, mixdrankje of andere zooi. Oke, schrobbelèr mag je nog wel drinken, maar ga niet zeuren over het drinken van lauw bier. Ohja, en als iemand tegen je opbotst en jouw bier omgooit, word dan niet boos maar drink je volgende biertje samen met die persoon. Veel gezelliger.

 

5. Negeer de kou

Het zal komend weekend nog flink koud zijn, maar hier kan je simpelweg geen rekening mee houden. Op het moment dat je in de kroeg staat is het weer hartstikke warm, dus dikke kleding is geen optie. Tip: Dans en Drink tot je warm bent. Neem een flacon schrobbelèr mee en schud met dat kontje, Snollebolleke!

 

6. Ga met zuiderlingen op pad

Probeer vooral een zuiderling te strikken die je meeneemt tijdens carnaval. Die kan jou namelijk alles uitleggen. Daarbij is het superhandig omdat zij de beste dorpen/steden weten om carnaval te vieren en je meesleuren naar de leukste kroegen. Ken je niemand die uit het zuiden komt? Maak dan op je eerste avond nieuwe vrienden en ga met hen mee op pad! Geniet ervan!