Ontbijt goed

Voordat je begint met feesten zorg je voor een goede bodem. Omdat carnaval gewoon lekker de hele dag duurt - als je het goed viert – begin je met een stevig ontbijt. Spek met ei is een voor de hand liggende keuze, maar er zijn genoeg alternatieven!

 

Blijf die bodem aanvullen

Eet een paar keer per dag iets, zo kan de alcohol in je maag opgezogen wordt. Als je alleen ontbijt, is je maag halverwege de middag gewoon weer leeg. Een vette hap is makkelijk en overal te krijgen. Als je het prima vindt om een paar dagen te leven op frites, pizza en döner kebab dan zijn er opties te over. Vind je dat niet ideaal? Dan kijk je of er ergens een gezonde hap te halen is of je maakt een stop thuis waar je er lekker (en gezond) op los kookt .

 

Blijf gehydrateerd

En nee, dan bedoel ik niet de eerder genoemde drankjes. Drink tussendoor water of iets anders non-alcoholisch, zodat je niet uitdroogt. Je lichaam heeft vocht nodig, alcohol droogt nou eenmaal uit. 

 

Weet wanneer je moet stoppen

Gezellig is het toch, het is echt niet erg als je een drankje (meer of) minder pakt dan de rest. Negeer die provinciale groepsdruk en pak een watertje of een cola in plaats van je dertigste bier. Als je ‘s ochtends al begint met drinken, ben je tegen het middaguur even zat als wanneer je een avondje gaat stappen en richting huis gaat. Je kunt wel nagaan hoe dronken je kunt zijn aan het einde van een hele dag carnavallen.

Beperk je tot licht-alcoholische dranken

Dranken als bier bevatten heel wat minder alcohol dan mixdrankjes en sterke drank. Beperk je hiertoe, dan kom je al een heel eind. 

Drink gewoon niet

De meest simpele oplossing om een alcoholvergiftiging te voorkomen is natuurlijk door helemaal geen alcohol te drinken. Hoe schokkend dit alternatief ook voor je is… Het valt te overwegen!