Het carnavalsseizoen is jammer genoeg voorlopig weer ten einde. Gelukkig hebben we een kleine impressie van carnaval in Zuid-Limburgse steden voor jullie gemaakt!

Dag 1 in Heerlen begon helaas wat minder goed, met een kleine hagelbui voordat we de optocht begonnen te lopen. Dat weerhield ons er niet van om er gewoon een mooie tocht van te maken! Tijdens het opstellen voor de tocht werd al genoeg gefeest om alvast goed in de sfeer te komen.

 

opstellen

 

Richting het eind van de optocht, op de markt in Heerlen, brak de zon toch nog eventjes door om ons weer warm te krijgen!

 

Zon

 

Op ’t einde konden we nog even navieren met de andere deelnemers aan de optocht, voordat we aan de eerste stapavond begonnen!

 

Plein

 

Op dag 2 in Kerkrade moesten we al om 9.30u in de kou klaar staan met de wagen, wat niet bepaald ideaal is na een lange dag lopen en feesten. Ook ging het gepaard met flinke afwisseling tussen zon en bewolking, maar dat maakte het niet minder leuk! Helaas betekende die vroegte en het weer ook dat het aantal toeschouwers niet heel erg hoog lag…

 

Kerkrade

 

De laatste dag in Landgraaf leverde met het genot van de zon een mooie tocht op, die in tegenstelling tot eerdere dagen een heel stuk warmer was.

 

Schaesberg

 

Nadat we ons van Landgraaf terug naar Heerlen hadden gehaast, sloten we ’s avonds het seizoen af met een lichtstoet door Heerlen en de laatste avond carnavalesque stappen.

 

 

Lichtstoet

 

Zet 'm vast in je agenda voor 2019: carnaval vier je in Limburg! We zien jullie daar!