Ingrediënten (voor 2 personen)

- Ca. 4 opscheplepels gare pasta of 100 gram volkorenpasta, bijv. penne- eventuele restanten gare groente als prei, sperzieboontjes, doperwtjes (ca. 150 gram) of 3 bosuitjes + 2 stengels bleekselderij- ¼ komkommer- 150 g kerstomaatjes of gewone tomaten- 150 g gerookte kipfilet- 1 teentje knoflook- 1 eetlepel pesto uit een potje- 2 eetlepels slasaus (25% olie)- ± ½ eetlepel citroensap

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.Laat de pasta uitlekken.Maak evt. de groente schoon en snijd het klein. Kook de bleekselderij in een beetje water beetgaar.Was het stuk komkommer en snijd het in blokjes. Was de tomaatjes en halveer ze.Snijd de gerookte kip in smalle reepjes.Pers het teentje knoflook uit boven een kom. Klop er de pesto, de slasaus, 1 eetlepel water en wat citroensap door.Meng de groente, de reepjes kip en de pestodressing door de pasta en laat het afkoelen.Maak de pasta op smaak met citroensap, peper en een beetje zout.

Dit recept komt uit het boek 'Lekker voor weinig' van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) en het Voedingscentrum. In het boek vind je ook nog slimme tips bij de gerechten en de voedingswaarden per persoon. Het boek bestel je voor € 12,95 op [link:20762].