Helaas kunnen wij het ons niet veroorloven een van de sterren van de ‘Big Bang Theory’ voor de rol van Doug in te huren. Nieuwe talenten werken echter graag mee aan korte (experimentele) films. Twee uur na het plaatsen van een online advertentie, hadden we al meer dan honderd aanmeldingen ontvangen voor de audities van ‘Like’. In tegenstelling tot acteurs is het erg moeilijk om goedkope locaties te vinden. Elke eigenaar van een pand of studio weet dat hij in filmstad Los Angeles de prijs maximaal kan opschroeven. Gek genoeg helpt het in sommige gevallen om buitenlands te zijn. “Where you from Hiddle?” Hiddle, Hoddle, Heden en Aiden zijn de afgelopen tijd aanleidingen geweest voor vele gesprekken die op de een of andere manier met joints, prostitutie en ‘going Dutch’ te maken hadden. Hoogtepunt was een gesprek met Brandon Routh tijdens mijn stage vorig jaar. De acteur die de rol van Superman vertolkte in ‘Superman Returns’ verslikte zich bijna in een cracker met humus toen hij probeerde mijn naam uit te spreken. Had ik daar toch bijna Superman te pakken. Bucketlist. Vinkje. Afgelopen week vroeg de verhuurder van een pand of ik wel eens van Friesland gehoord had? Hij had namelijk een stiefvader die in Sneek geboren was. Ineens viel er wel over korting te praten. Geluk zit soms in een klein hoekje. Nu nog een goede acteur strikken voor de hoofdrol. De snacks en scripts liggen klaar, de notitieboekjes zijn opengeslagen en de camera draait. Michael, een jonge Amerikaanse comedian, is de eerste persoon die komt auditeren. “Roll camera. Speed. Action!” Michael leest de zinnen op die ik maanden geleden tijdens de afwas had bedacht. Dit is het moment dat een goede regisseur aantekeningen maakt, maar het enige wat in mij opkwam was “Tering...”

We hebben nog maar 999.779 likes nodig om Doug uit de omslagfoto van zijn Facebook-pagina te bevrijden. Help mee en klik hier: Facebook.com/liketheshortfilm

Na zijn studie in Leeuwarden vertrok Hidde de Vries (25) naar Amerika waar hij nu filmstudent aan de University of California in Los Angeles is. Op dit moment is hij bezig met het produceren van zijn eerste Amerikaanse film genaamd 'Like'. Elke twee weken lees je hier een blog over zijn (studenten)leven daar en de vorderingen van zijn film.