Beste Kerstman, Allereerst mijn excuses. Mijn excuses voor het feit dat u binnenkort weer in die lelijke slee moet stappen en die verschrikkelijke kou moet trotseren. Dat u Rudolph moet wassen en cadeautjes moet kopen, elfen moet opleiden en uw rode pak moet stomen. Het spijt mij verschrikkelijk.

Maar ik schrijf u niet alleen deze brief om mijn spijt te betuigen, ik wil u ook graag om een gunst vragen. Nadat mijn brief naar Sinterklaas werd genegeerd, probeer ik het bij een andere dikke man met een witte baard. Ik wil u iets belangrijks vragen, iets dat de wereld kan veranderen. Iets wat de wereld beter gaat maken en de mensen gelukkiger. Iets wat oorlog gaat voorkomen en rechtvaardigheid creëert. Weet u al waar ik het over heb? Natuurlijk, het is overduidelijk. Ik wil graag dat u appels verwijdert van deze wereld.Appels zijn prima. Prima te eten, prima kleur. Prima substantie, prima geur. Ik ga er zelfs spontaan van rijmen. Het is echter de combinatie van een appel met een bepaald lichaamsdeel dat ik niet kan uitstaan. Een bepaalde beweging met een bepaald lichaamsdeel bezorgt mij zo'n enorme walging dat ik de behoefte heb om Chinees te leren. Ik wil ervan af, Kerstman, ervan af! Af van het verschrikkelijke gevoel dat ik krijg als ik iemand een appel hoor eten. Hoor, ja. Het verschrikkelijke krakende geluid van een appel tussen iemand zijn kaken en het natte geluid dat hieruit voortkomt. Het oorverdovende gesmak in een stiltecoupé van de NS net op het moment dat je voor je tentamen wil leren, muziek wil luisteren of gewoon melodramatisch uit het raam wil staren (ben ik de enige die dit doet?) Het geluid dat elke ongemakkelijke stilte nog ongemakkelijker maakt. De appel.In principe weten we het al ons hele bestaan. Een appel is vervloekt. Eva at een appel (vast heel vies en luidruchtig) en verpestte het voor de hele samenleving. Alleen Adam op dat moment dus, maar dat maakt niet uit. Appels zijn vervloekt.Bij voorbaat dank, witbehaarde man.Red de wereld!

Blogger Carmen Dorlo (21) studeert Communicatiewetenschap aan de UvA. Het afgelopen jaar werkte ze mee aan de Intreeweek (de introductieweek van Amsterdam). Ze loopt stage bij dagblad Metro. Volgend jaar wil ze de master Journalistiek en Media gaan doen. Ze blogt elke 2 weken over haar (studenten)leven.