Hoe ben je aan deze kamer gekomen? 

“Voordat wij hier met z’n vijven in april kwamen wonen, woonden er vijf andere studenten. Eén van die studenten is het nichtje van mijn huisgenoot Chris. Uiteindelijk gingen zij er met z’n allen tegelijkertijd uit, waardoor wij er zo in konden. Gelukkig kenden we elkaar al wel een beetje. Chris studeert net zoals ik geneeskunde, en Jan is weer een goede vriend van Chris. Mathijs en Casper wonen hier ook, en zij zitten net zoals ik bij roeivereniging Okeanos.” 

Binnengluren Jasper 03

Wat betaal je voor de kamer?

“In totaal betalen we 2400 euro, inclusief. Ik betaal 440 euro, maar ik heb wel de kleinste kamer. De rest betaalt meer, namelijk 460, 480, 500 en 520 euro.”

Binnengluren Jasper 11

Ben je tevreden met het appartement en je kamer?

“Ja, ik ben er heel tevreden over. Het huis ligt op een mooie locatie, namelijk middenin de Pijp. Verder ben ik ook tevreden over ons huis. We hebben drie pallets als koffietafel, twee best wel chille banken, en een Game Cube. We hebben zelfs een balkon, dus het is wel echt een chill huis. Wel moet de badkamer nog geverfd worden en de afwasmachine nog aangesloten worden. Over m’n eigen slaapkamer ben ik ook tevreden. Er staat niet zoveel, maar dat vind ik wel prima. Ik zit er toch nooit, ik slaap er alleen.”

Binnengluren Jasper 05

Wat zou je willen veranderen?

“Ik zou wel wat meer aan de muren willen hebben. We moeten nog steeds een grote poster van  James Bond ophangen boven de eettafel. Ook zouden we allemaal een portretfoto van onszelf maken in ouderwetse kleding, het liefst heel prominent, en die dan ophangen in ons huis. In m’n slaapkamer zou ik wel meer spullen willen hebben, er staat nu namelijk alleen een bureau en een bed. Misschien een extra kastje ofzo, waar ik wat meer spullen in kwijt kan. En ik wil ook de vlag van Brazilië ophangen, omdat ik daar een jaar heb gewoond.” 

Binnengluren Jasper 14

Waarom hebben jullie gekozen voor deze inrichting? 

“We zaten hier een keer met z’n allen op de bank, en er stond alleen zo’n klein, glazen tafeltje in het midden. Toen bedachten we dat we eigenlijk iets veel groters nodig hadden. Een huisgenoot kwam op het idee om drie pallets hier neer te leggen, zodat we een goedkope koffietafel hebben die best wel chill is.”

Binnengluren Jasper 04

Hoe komen jullie aan de spullen?

“Die drie pallets heeft m’n huisgenoot dus van z’n werk meegenomen en achter z’n fiets aangesleept. De eettafel komt van Chris z’n ouders. Die klok van Winnie The Pooh heeft Jan gekocht op Koningsdag.”

“Voor één euro”, aldus Jan, die ook in de woonkamer zit. 

Binnengluren Jasper 11

“En o ja, dat verkeersbord. Ik werd wakker, en toen stond er ineens een verkeersbord achter de tv”, aldus Jasper. 

“In het appartement onder ons was een filmopname, en toen hadden ze die borden daar neergezet. Toen de opnames voorbij waren, hebben ze die laten staan en hebben we er eentje meegenomen’’, zegt  Jan, die zich niet afzijdig van het interview kan houden.  

Binnengluren Jasper 12

Wat is het meest dierbare object in dit huis? 

“Tsja, ik denk dat dat toch m’n bed is. Dat heb ik namelijk zelf gemaakt, daar zit de meeste moeite in. En m’n gitaar is trouwens ook. Ik speel al een paar jaar gitaar, en jamm nog steeds regelmatig met huisgenootjes.”

Binnengluren Jasper 02

Hou je je kamer een beetje netjes of ziet het er alleen zo uit voor de foto’s bij dit artikel? 

“Nu is het netjes, maar eigenlijk is het hier soms echt een puinhoop. We ruimen het regelmatig op, maar we hebben net extra schoongemaakt, want het was écht vies. Wel hebben we een gouden schoonmaakregel: als je een week je schoonmaaktaak niet uitvoert, dan moet je iedereen op een biertje trakteren. We hebben die bierlijst in de keuken hangen, haha.” 

Binnengluren Jasper 10

Wat heb je verstopt voordat wij langskwamen voor dit interview? 

“Sokken, en die waren niet eens van mij. Althans dat denk ik. Verder eigenlijk niets, ik heb alleen heel veel opgeruimd en weggegooid. Wat trouwens echt vies was, is de pizzapunt van een paar dagen oud die ik net vond tussen de pallets. Ik heb niet echt opzettelijk iets verstopt wat jij niet zou mogen zien.”  

Binnengluren Jasper 13

Wie zijn je huisgenoten? 

“Ik heb vier huisgenoten: Mathijs, Casper, Jan en Chris. Mathijs is een hele coole jongen, maar hij heeft moeite met geluid ‘s nachts. Daar wordt ‘ie altijd wakker van. De regel in dit huis is dan ook dat je niet mag douchen na 11 uur, want hij slaapt naast de badkamer en kan dan niet slapen, haha. 
Binnengluren Jasper 01

“Casper, tsja, die jongen is nooit thuis. Hij is echt altijd weg. En dan hebben we ook nog Jan, die daar dus zit. Jan is wel vaak thuis. Hij is prominent lid van studentenvereniging Nonomes, bij dispuut Pentagon. En hij speelt momenteel veel Pokemon Go”, aldus Jasper.

“Jan bemoeit zich opnieuw met het gesprek en kondigt aan dat hij net een Staryu gevangen heeft. “En tsja, dan hebben we nog Chris. Chris is wel de papa van dit huis. Hij regelt altijd alles, hij koopt altijd nieuw wasmiddel enzo. En koekjes. En hij heeft ook een sportschool op z’n kamer!” 

Binnengluren Jasper 09