Hoe ben je aan deze kamer gekomen?

“Ik woonde samen met mijn toenmalige vriend in een koopwoning, deze werd verhuurd onder de leegstandswet. Toen deze verkocht werd, besloten we om weer apart te gaan wonen. Ik kwam toen in een crappy kamer terecht, dus ik ben meteen verder gaan zoeken naar een andere kamer. Een vriend van mij woonde hieronder en vertelde dat er toevallig een kamer vrij kwam, deze kamer. Ik heb meteen een afspraak gemaakt en toen kwam ik er al vrij snel achter dat de huurbaas een goede bekende was van de kroegbaas van mijn stamkroeg. Snap je het nog? Zo heb ik dus uiteindelijk de kamer gekregen.”

Wat betaal je voor deze kamer?

“Ik betaal € 400 inclusief. Ik weet niet of dat veel is voor wat ik er voor terugkrijg, maar ik ben er in ieder geval superblij mee. Hij zit echt midden in het centrum dus waar ik ook heen wil, ik ben overal binnen één à twee minuten.”

Ben je tevreden met je kamer?

“Jazeker, vooral met de bar. Alleen de lampen moeten nog iets hoger, dan is het perfect. Ik vind de bakstenen muren ook heel erg mooi, dat geeft een leuk effect aan de kamer. De ramen vind ik erg schattig, misschien dat ik er nog wat bloemen uit ga hangen om het nog iets huiselijker te maken. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken zijn de schuine muren, ik houd erg van schilderijen maar die kan ik nu helaas niet ophangen.”

Waarom heb je voor deze inrichting gekozen?

“Ik had niet heel erg veel keuze, de bank past er op geen enkele andere manier in. Ik moest en zou de bank houden, tot ergernis van mijn vrienden en familie die hielpen met verhuizen. De trap hier naartoe is namelijk heel erg krap, dus met bloed zweet en tranen is mijn bankstel naar boven gebracht. De rest heb ik er een beetje omheen gebouwd.”

Hoe kom je aan je spullen/meubels?

“De barkrukken heb ik gekregen van een kroeg, ze wilden er vast graag vanaf want ze waren een beetje kapot. Twee vrienden van me hebben zich er meteen over ontfermd dus nu kan ik er weer veilig op zitten. De bank heb ik tweedehands aangeschaft en helaas heb ik daar al veel verschillende soorten vloeistof overheen laten vallen. Ik had beloofd er voorzichtig mee om te gaan maar helaas lukt me dat niet echt. De rest heb ik van Ikea, Wehkamp en Media Markt.”

Wat is het meest dierbare object in je kamer?

“Ik heb niet echt iets waar ik niet zonder zou kunnen leven, maar als ik dan toch iets zou moeten noemen ga ik voor mijn PS3 en Wii U. Dat zijn toch echt wel mijn schatjes. Ook ben ik trots op mijn ietwat vuile bank en poefje. Het poefje is gemaakt door mijn moeder, die sowieso altijd betrokken is bij het inrichten van mijn kamer(s). Ik ben de laatste tijd nogal eens van kamer veranderd."

Hou je je kamer een beetje netjes of ziet het er alleen zo uit voor de foto’s?

“Ik ben net terug van vakantie. Voordat ik wegging had ik eens even goed schoongemaakt en opgeruimd. Normaal ben ik iets meer een sloddervos, maar eens in de twee weken haal ik de bezem er goed doorheen hoor. In de tussentijd is het vaak wel een grote chaos in mijn kamer.”

Wat heb je verstopt voordat wij langskwamen voor dit interview?

“Ik weet dat jullie een sappig antwoord verwachten... Hmm.. Nee, sorry! Ik heb geen Tarzan in een geheime lade liggen of heb niet net mijn verzameling posters van Nicholas Cage verstopt. Ik heb geen geheimpjes voor jullie.”

In wat voor huis woon je?

“Ik woon best in een oud pand waar alleen maar studenten wonen. Het zit middenin het centrum, boven een kroeg en tegenover de bioscoop. Een super locatie maar het is wel een beetje een muffig oud huis.”

Hoeveel huisgenoten heb je?

“Ik woon samen met drie andere huisgenoten, eentje is Bulgaars en de andere twee komen vanaf augustus hier wonen. Het zijn allemaal mannen en voor zover ik weet hele gezellige mannen! We zullen het zien.”* Stella is een gefingeerde naam.

Kijken we de volgende keer bij jou binnen? Dat kan! Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze @Facebookpaginaof stuur een mail naar redactie@studenten.net. Wie weet staan we volgende week bij jou voor de deur!

Zoek je nog een (nieuwe) kamer? Kijk dan op Studentenkamers.nl. Reageren is gratis (plaatsen trouwens ook).