Hoe ben je aan deze kamer gekomen?

“Via via. Ik kwam hier eerst voor een tijdelijke kamer, omdat iemand een half jaar wegging. Na mijn allereerste hospiteeravond ooit werd ik meteen ‘aangenomen’. Na een half jaar bleek de vorige bewoner toch helemaal weg te gaan, dus toen kreeg ik de kamer permanent.“Anderhalf jaar geleden schoof ik door naar deze kamer. Dit wordt wel gezien als de beste kamer van het huis, ondanks het feit dat ‘ie zo klein is. De andere kamers zijn een stuk duurder en mijn vorige kamer zat aan de straatkant, dat was heel gehorig. Bovendien heeft deze kamer een ingebouwde kledingkast, daar hoef ik dus geen ruimte meer aan te verspillen.”

Wat betaal je voor je kamer?

“Ik betaal € 320 inclusief gas, water, licht en internet. Ik weet niet precies hoe groot mijn kamer is, maar ik denk dat het neerkomt op zo’n 10 vierkante meter. Verder komt alleen de wasmachine nog bij dat bedrag, maar dat is zo’n € 20 per maand voor het hele huis.”

Ben je tevreden met je kamer?

“Op zich wel. Ik kom wel een beetje ruimte tekort, vooral voor al mijn platen. Als ik iets beters tegenkom, zou ik waarschijnlijk wel verhuizen. Ik ben niet actief op zoek naar een andere kamer, maar het lijkt me wel leuk om wat dichter bij het centrum te zitten. En wat meer ruimte te hebben.”

Waarom heb je gekozen voor deze inrichting?

“Het is heel functioneel ingericht. Op een andere manier past het er gewoon niet in! Als ik mijn bed bijvoorbeeld zou verplaatsen, heb ik geen loopruimte meer, of kan ik niet meer bij mijn kast… Dit is dus echt de enige manier.” (lacht)

Hoe kom je aan je spullen?

“Veel komt van Ikea. Nee wacht, eigenlijk komt alles van de Ikea. Omdat het hier nogal krap is, was dat wel het handigst. Ik zie wel vaak op rommelmarktjes leuke spullen, maar die kan ik niet kwijt. Bij mijn ouders in Groningen staan nog twee heel leuke schouwburgstoeltjes en een drumstel, maar daar heb ik hier geen ruimte voor. En het drumstel zouden de buren ook niet zo leuk vinden, denk ik.”

Wat is het meest dierbare object in je kamer?

“Oh, dat is lastig. Als er brand zou uitbreken, zou ik dat het ergste vinden voor mijn platencollectie, daar zit wel echt jaren werk in. Naar sommige platen heb ik zo lang gezocht! Ik heb bijvoorbeeld een plaat van Bruce Springsteen, Born to Run. Dat is mijn favoriete album. Ik heb overal gezocht en kon hem nergens vinden, totdat ik op een rommelmarkt op het Vredenburg was. Ineens zag ik hem staan, dus ik heb hem meteen gekocht. “Mijn Lingobal is me ook heel dierbaar” (lacht). “Ik werkte een tijd bij Lingo, en toen het programma stopte was er een afscheidsfeest georganiseerd. Daar kreeg iedereen een eigen Lingobal en ik hem heb laten signeren door JP, toch wel een icoon!”

Hou je je kamer een beetje netjes of ziet het er alleen zo uit voor de foto’s?

“Ik zal niet zeggen dat het altijd even schoon en netjes is, maar ik moet het wel een beetje bijhouden. Als het echt een grote troep is, kan ik nergens meer lopen. Ik heb ook nooit ergens was slingeren, dat gooi ik meteen in de wasmand. Anders kan ik echt niet meer leven. “Schoonmaken doe ik trouwens minder vaak. Ik heb gisteren wel even schoongemaakt. Het was wel tijd, maar ik moest ook wel omdat jullie langskwamen.”

Wat heb je verstopt voordat wij langskwamen voor dit interview?

“Nee, volgens mij niets. Zo ziet het er altijd wel uit, denk ik. Mijn knuffelbeer ligt wel een beetje in het hoekje, maar die heb ik niet per se verstopt.”

In wat voor huis woon je?

“Ik woon in een rijtjeshuis. Mijn buren zijn geen studenten, dat zijn gewoon gezinnen. Ik denk niet dat zij altijd even blij met ons zijn, maar ik denk dat ze toch wel geluk met ons hebben als studentenhuis. We zijn heel schappelijk en hebben bijna nooit huisfeestjes. Als het lekker weer is, gaan we wel in de tuin zitten. We doen dan wel muziek aan, maar die zetten we nooit te hard.”

Hoe veel huisgenoten heb je?

“We wonen hier met zijn vijven: drie meisjes en twee jongens. Het is altijd heel gezellig. We eten vaak met elkaar en besluiten dan democratisch wie er moet afwassen. Wij mannen zijn wel de huisoudsten, dus wij hebben iets meer macht.” (lacht)

Kijken we de volgende keer bij jou binnen? Dat kan! Stuur een tweet naar @studentennet, laat een bericht achter op onze Facebookpagina of stuur een mail naar redactie@studenten.net. Wie weet staan we volgende week bij jou voor de deur!

Zoek je nog een (nieuwe) kamer? Kijk dan op Studentenkamers.nl. Reageren is gratis (plaatsen trouwens ook).